4 toiduainet, mis panevad su naha särama

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kui tahad ilus olla, söö just neid nelja toiduainet, sest need muudavad naha värskeks, jumekaks ja säravaks. 

Me oleme tihti kuulnud, et antioksüdandid on meie nahale head ja kaitsevad naharakke vabade radikaalide eest, mis põhjustavad kahjusid. Kuidas aga nahka kõige paremini antioksüdantidega varustada? Tõsta pjedestaalile need neli toiduainet ja su nahk näeb iga päevaga üha pringim välja. 

1. Mõrušokolaad

Tume šokolaad on eriti antioksüdandirikas ja vähendab naha niiskusekadu. Tänu suuremale niiskusele paraneb nahastruktuur ja su nahk mõjub värske ja tervena. Vali šokolaad, mille kakaosisaldus on vähemalt 70 protsenti, kuid jälgi ka seda, et sööksid seda mõõdukas koguses. Piisab juba 28 grammist mõrušokolaadist, et saada vajalikud antioksüdandid kätte ja hoida ühtlasi kehakaal stabiilsena. 

2. Kreeka pähklid 

Nende oomega-3-rasvhapete kõrge sisalduse tõttu ergutavad Kreeka pähklid kollageeni teket. Kollageen omakorda parandab nahaelastsust. Söö iga päev peotäis Kreeka pähkleid, sest nad sisaldavad lisaks ka pantoteenhapet, mis muudab naha siledaks. 

3. Kirsid

Kirsid ennetavad vananemist. Lisa iga päev oma menüüsse, näiteks smuutidesse või salatitesse, peotäis kuivatatud kirsse.

4. Kõrvitsaseemned

Kõrvitsaseemned hoiavad kollageenitaseme püsivalt kõrgena, parandavad nahaelastsust ja ergutavad rakukasvu. Puista seemned kas üle salati, sega jogurti või müsli hulka, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles