Peep Vain tuli suurele lavale tagasi. Ja rekordiga! (3)

Priit Pullerits
Copy
Kuigi kõik prožektorid on suunatud Peep Vainule, tuleb tal ka ise, ihuüksinda, Saku suurhalli laval kaasa aidata, et tuhandete kuulajate tähelepanu võita ja köita.
Kuigi kõik prožektorid on suunatud Peep Vainule, tuleb tal ka ise, ihuüksinda, Saku suurhalli laval kaasa aidata, et tuhandete kuulajate tähelepanu võita ja köita. Foto: Eero Vabamägi

Poolteist kümnendit tagasi Eestis oma ameerikalike suuresinemistega furoori tekitanud superkoolitaja astus pärast viie aasta pikkust pausi sel nädalal taas suurele lavale. Kui kergelt või raskelt see käis?

Vaid veidi üle poole tunni jäi aega, aga Peep Vainu ei kuskil.

Terve hommikupoolse aja oli ta istunud Saku suurhallis kõige esimeses reas ja kuulanud, mida tarka-kasulikku lavalt räägitakse. Üks rääkijaist, hiigelürituse esiesineja, oli Kanadast pärit eneseabi- ja motivatsioonikõneleja Robin Sharma, endine jurist, kes saavutas kaks kümnendit tagasi üleilmse kuulsuse eesti keeleski ilmunud menuraamatuga «Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari».

Vain pidi panema terve teisipäeva väldanud enesearengu koolitusele punkti. Ja milline koolitus see oli – ligi 4500 osalejat rohkem kui sajast riigist. Midagi nii suurt polnud selles vallas Eestimaal eales varem toimunud. Nii suure osalejate arvu ees kahvatusid isegi nood koolitused – emotsionaalsed, ülesköetud, ameerikalikud –, millega Vain eelmise kümnendi esimeses pooles Eestis laineid lõi. Ja millega algas tema kodumaine tähelend.

Nüüd ootas teda Saku suurhallis nonde hiilgeaegadega võrreldes poolteist korda rohkem rahvast. Pärast viieaastast pausi pidi sellest saama Vainu comeback suurele avalikule areenile.

Aga pool tundi enne püünele astumist haigutas suurhalli lava kõrval esinejate toas tühjus. Ei kedagi-midagi peale kolme valge nahaga ratastel diivani ja väikeste laudade, mil Värska pudelid ja taldrikud värviliste viljadega. Keegi teadis rääkida, et Vain oli alles hiljuti seal. Aga nüüd oli ta kadunud kui tina tuhka.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles