GALERII: Sajandivanuse Mon Repos' villa restoranis avati tuhandetest õitest loodud lilleskupltuur

Naine
Copy

Reedest, 8. novembrist kuni pühapäeva, 10. novembrini saab Kadrioru restoranis Mon Repos imetleda Hollandi floristi Peter Boeijkensi tuhandetest õitest ehitatud hiiglaslikku lilleskulptuuri ja maitsta kõrvale peakoka Vladislav Djatšuki lilledest inspireeritud kokakunsti.

Restoran hoiab uksed lahti kõigile, kes tahavad imetleda lilleilu, seda pildistada ja videole võtta. Maitsemeistri Vladislav Djatšuki lilleteemalist erimenüüd pakutakse vaid reede ja laupäeva õhtul ning selleks on vaja eelbroneeringut. Muu hulgas kuuluvad viiekäigulisesse menüüsse sinepine siig estragonikreemi ja begooniaõitega, krõbe karri-brokoliiniõisik maisimüsli ja kitsejuustu-koriandri kastmega, samuti leedripuumarja panna cotta mungalillega. Kokakunsti saab nautida ka koopakujulise lilleskulptuuri sees. Kes soovib, võib piirduda ka üksnes kohvi ja desserdiga.

«Meie idee sündis soovist ühendada floristika ja gastronoomia imeline maailm ning pakkuda elamust kõigile meeltele,» räägib kahe mehe ühisloomingu tagamaadest florist Peter Boeijkens. Ta loodab, et kaduv kunst, elus lilled ja gastronoomia pakub publikule ainest võtta aeg maha ning tulla koos lähedaste ning sõpradega kogema midagi nii ainulaadset. Mon Repos' restorani peakokk Vladislav Djatšuk lisab, et on Boeijkensiga varasemaltki head koostööd teinud, sest lilled on loomulik osa restoranielamusest, kuid nii mastaapset ühisprojekti pole enne ette võetud.

Et juba skulptuuri avamispäeval väljendas publiku tagasiside vaid vaimustust, innustab see kaht meest ka tulevikus taolistele ühisettevõtmistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles