Loore Linnu elu mängureeglid. Vaata enda ümber kodus ringi. Kas sul on kõik, mida sa vajad?

, kogemusnõustaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kui palju vajab inimene eluks, mis teda rahuldab? Eluviis määrab vajadused, vanusega kõik muutub. Kui noorena, kodust lahkudes, said kaasa teadmise, et kõike ei ole kunagi piisavalt, siis see teadmine on mõjutanud sind kogu aeg. Alateadvusse talletub lapsepõlve muster, seda saab ümber kujundama hakata, kui tahta, aga üks mis kindel – enamasti on ikkagi püüeldud selle poole, et kõike oleks rohkem kui (vaja) on, et ikka on midagi veel, mille nimel pingutada, vaeva näha ja nii edasi.

Aga kas see ikka on nii? Et on alati midagi vaja?

Ma usun, et meie kõik praeguses heaoluühiskonnas oleme jõudnud eluviisini, kus tegelikult on asju ja muudki liiga palju, nii kodudes kui ümbritsevas. Liiga palju aega kulub sellele, et kõiges selles orienteeruda ja toime tulla, kohustused, mis on ise võetud, on sageli seotud tarbetu omamisega. Miks peaks, kui võib teisiti.

Planeet Maa on saastunud, seda teavad kõik. Kliimakatastroofist räägivad juba lapsedki. Aga milles see katastroof õieti väljendub inimese jaoks? Juba aastakümneid  tegutseb Greenpeace – organisatsioon, mis loodi USA-s, kus aktivistid võitlevad tuumakatsetuste vastu, vaalapüügi piiramise ja kliimaprobleemide lahendamise eest. Kõik on kuulnud erinevatest liikumistest, globaalsest murest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles