Ott Sepp: iga päev võib olla eriline päev

Raadio Elmar
Copy
Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Raadio Elmar lastesaates käis näitleja, lavastaja ja saatejuht Ott Sepp. Mees rääkis oma uuest lavastusest «Pettson, Findus ja krähmud», kus ta mängib kassi. Etendused toimuvad Teatri Kodus, Tartus. 

Ott Sepp on hetkel tegev Tartu Mänguasjamuuseumi uue teatrilavastuse juures, mis on ainest leidnud rootsi kirjanik Sven Nordqvisti poolt loodud teosest «Pettson ja Findus». Lavale jõudnud värske etendus kannab kannab nime «Pettson, Findus ja krähmud». «Ma olen eraelus ikka Ott aga mõnikord tunnen end kass Findusena. Kes veel ei tea, Findus on siis kass ühest kuulsast raamatuseeriast. Lavastus hakkab aset leidma Tartus, Teatri Kodus. Tulge kõik kindlasti vaatama, see on suurepärane etendus. Mina mängin seal siis kassi,» sõnas näitleja Ott Sepp ja lisas, et on kass Findust mänginud ka eelmises lavastuses, mida toodi publiku ette lausa saja seitsmekümnel korral.

«Olen mänginud kasse tegelikult päris mitu korda, ka filmis. Röövlirahnu Martinist on möödas nüüd juba neliteist aastat. Minu elus on läinud nii, et need kassi rollid kuidagi tulevad mu juurde, ma ei teagi miks. Võibolla arvatakse, et olen kassi nägu või siis pole kedagi paremat võtta parasjagu. Ma ise pole ennast pakkuma läinud,» tõdes Sepp.

Näitleja rääkis uue lastelavastuse «Pettson, Findus ja krähmud» ideest ja ilusast juhtmõttest. «Iga päev võib olla eriline päev, ka selline hall ja masendav novembri alguse pime päev. Kui sa selle ise teed enda jaoks eriliseks või sul on keegi teine, kellega koos seda teha, siis võib ka hallist päevast saada eriline päev,» rääkis Sepp.

Kuigi Sepp on oma näitlejakarjääris tihti kasse mänginud, tunnistas ta, et tavaelus on talle meeltmööda siiski rohkem koerad. «Mulle on alati meeldinud koerad rohkem. Öeldakse, et on olemas koera- ja kassiinimesed. Ma ise olen pidanud ennast rohkem koerainimeseks. Kassid mulle väga meeldinud pole. Kuid alles nüüd, peale etenduse «Pettson, Findus ja krähmud» välja tulemist, sain aru, et äkki see on sellepärast, et ma ikkagi olen ise kass. Kassidele ei pea ju teised kassid meeldima, nad on täpselt need, kes nad on. Mul on kodus olnud tegelikult mitu kassi ja nad on olnud väga toredad ja üldse mitte ülbed. Kuid mul on olnud ka mitu koera ja nendega saan ma kuidagi parema kontakti,» rääkis ta.

Sepp rääkis oma näitlejatööst ja tõi välja, kas tal on olemas parim lavapartner. «Ma jään poliitiliselt korrektseks ja ütlen, et mul polegi parimat lavapartnerit. Kõik näitlejad, kellega koos ma midagi teen, pakuvad alati midagi uut. Ma ei tahaks öelda Märt Avandi otse-eetris, kuigi ma seda just tegin,» muigas Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles