Uuring: naised vajavad rohkem und kui mehed

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sul on vaja eriti head argumenti, miks su mees peaks nädalavahetusel süüa tegema? Ja nimelt hommikusööki.  Siin ta on — kuna sa oled naine, tuleb sul öösel 20 minutit kauem magada.  

Nüüd on siis tõde päevavalgel! Naised vajavad meestest rohkem und. Seda kinnitab Daily Maili sõnul Loughborough' ülikooli uuring.

Üldiselt vajavad inimesed nagunii rohkem und, kui osatakse endale teadvustada. Aga isegi siis, kui sa tunned end väheste unetundidega päris heas vormis olevat, muudab pidev unevõlg rahulolematuks, vaenulikuks ja haigeks. 

Teadlastel on varuks ka selgitus, miks naised vajavad rohkem und. Meie ajul kulub lihtsalt kauem aega, et ennast uuendada, kuna — ja nüüd ta tuleb — meie aju on keerukamalt ühendatud kui meestel. Ka selle jaoks leiab muidugi mõista evolutsiooniteooriast selgituse. Naised on pidanud juba aegade algusest peale hoidma mis tahes muude tegevuste kõrval silma peal alati ka oma lastel ja perekonna vajadustele empaatiliselt reageerima. Seepärast ongi nii, et kui meeste ajupoolkerades on ühendused küll sageli veidi tihedamad, on jälle  naistel mõlemate ajupoolkerade tiimitöö paremini kujundatud. Ja kuna hästi toimivat tiimi on palju keerukam ohjes hoida, vajavad naised ka rohkem rahu.

Eriti kui järelkasv on majas ja paar aastat kulgevad pigem pahatujulise zombie'na. Seega oleks igati õiglane lasta naistel vähemalt nädalavahetuselgi end välja magada, sest nii ütlevad targad inimesed — ja neid tasub uskuda, kirjutab Barbara

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles