Nii toimib jaapani veedieet: kas sihipärane veejoomine aitab alla võtta?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised jaapanlaste lemmiktoiduained nagu kala, juurvili ja meretaimed pole mitte üksnes nende pika elu saladus, vaid annavad ka sireda keha. Lisaks aitavad just jaapanipärased joomisharjumused alla võtta. Kuidas täpsemalt?

Jaapanlaste toitumine on paljudele eeskujuks, kes tahavad tervislikult ja püsivate tulemustega kaalust alla võtta. Jaapani tervishoiuministeeriumi uuringute järgi saab traditsioonilise jaapani toitumisega eluiga pikendada ja vähendada vähki haigestumise tõenäosust.

Lisaks toitumisele on aga oluline, kuidas juua. 

Jaapanlannade joomiskombed

Paljud jaapanlannad alustavad oma päeva kuni nelja klaasi leige veega, mida nad väikeste lonksude haaval tühja maoga joovad. Siis nad ootavad hommikusöögiga vähemasti 45 minutit. Miks? Toasoe vesi paneb ainevahetuse tööle, aga ei kurna organismi kohe hommikul liiga ära. 

Kui võrrelda magu teekannu ja põrna tulega, siis  saab tuli oma energiat ka muuks ära kasutada, kui teekannu kuumutatakse juba sooja veega. Põrn tugevdab näiteks kopse ja immuunsüsteemi. Lisaks saab selle kaudu ootamatuid näljaatakke ennetada. Viimaseid kutsub esile eelkõige just see, kui põrna energiatase läheb paigast. 

Lisaks on muidugi veel ka kerge kõhtu täitev toime. Kes enne hommikusööki ja iga söögikorra ajal vett joob, sööb automaatselt vähem. Mõistagi toimib veejoomine positiivselt ilule — ta mürgitustab ja varustab nahka vedelikuga, millel on vananemisvastane toime. 

Kui tõhus on jaapani veedieet? 

Kindel on: vee sihipärane joomine suurtes kogustes ei aita dieedi mõttes alla võtta. Veekuur kaasneb tervisliku ja tasakaaluka toitumisega. Kui Jaapanist eeskuju võtta, siis tähendab see palju juurvilja ja kala ning riisi, soovitab Harper's BAZAAR.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles