Õnnelik suhe: teadlaste sõnul peitub saladus just selles

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kes ei sooviks endale imelist suhet, mis kestab igavesti ja kus kõik klapib?! Koos minnakse läbi paksu ja vedela, võetakse ühine vastutus, rajatakse perekond ja seks on ka veel aastaid hiljem sama hea kui esimesel päeval. Mis on sellise suhte võti? Kas siin on mingi saladus?  

Suhteuurija Jeffrey Halli  Kansase ülikoolist huvitas see küsimus lausa sellisel määral, et ta teostas 30 aasta vältel uuringuid 15 000 inimesega, kirjutab GQ.

Suhteanalüüsi tulemus võib ju banaalselt kõlada, ent siiski: õnneliku suhte jaoks on kõige olulisem huumor. 

Jeffrey Halli sõnul ei tähenda see seda, nagu peaks pidevalt otsima vaimukust ja teravat meelt. Kunst olla teravmeelne ja mahlakas ei sõltu teadlase sõnul rahulolust suhtes. Mis tõesti on oluline, on huumor, mis paarid  omavahel tekitavad, nagu kirjutatakse lehel Distractify.

Tea, kus on piirid

Ka võime teineteise üle naerda tugevdavat Jeffrey Halli sõnul suhet püsivalt ja andvat turvatunnet. Lähedase ja õnneliku suhte saladus kõlab lühisalt nii: kui te suudate nii koos kui üksteise üle naerda, siis te olete kindlasti õigel teel.   

Siiski on õnneliku suhte puhul ka tähtis teada, kus on piir — seega punane joon, millest ei tohi üle minna. Hall ütleb: «Agressiivne huumor on igat laadi suhtele halb. Veelgi halvem on aga sedalaadi huumor partnerluses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles