Sõiduproov. Kolm kogenud autosportlast proovivad hübriid-, sport- ja elektriautot (1)

Heikki Sal-Saller
Copy
Kolm meest Nõmme Vanameeste Klubist tutvuvad kolme autoga ja avaldavad arvamust. Autod: Hyundai Kona Electric, Volvo XC90 T8 pistikhübriid ja Renault Megane RS Trophy. 08.10.2019.
Kolm meest Nõmme Vanameeste Klubist tutvuvad kolme autoga ja avaldavad arvamust. Autod: Hyundai Kona Electric, Volvo XC90 T8 pistikhübriid ja Renault Megane RS Trophy. 08.10.2019. Foto: Remo Tõnismäe

Nõmme Vanameeste Klubi proovis Tabasalu kardirajal kolme uustulnukat: elektriautot Hyundai Kona, hübriidi Volvo XC90 T8 ja sportautot Renault Mégane RS Trophy. Sõidupäevale tuli autosid proovima kümmekond klubilast, kellest enamik ei olnud varem elektriautoga sõitnud.

Kolm meest ja kolm autot. Valge sport-Renault lendab sirgetel ja tekitab sõitjatele kurvides kõhus õõnsa tunde. Luksusliku nahksisuga hübriid-Volvo esirattaid veab sisepõlemismootor ja tagarattaid käitab elektriajam. Sõiduk on kõrge ja sellega ei ole mõtet «kurvis kangutada», saab klubilastele kiiresti selgeks. Hyundai üllatab sõitjaid vaikusega sõitjateruumis ja särtsakusega rajal.

Nõmme Vanameeste Klubisse kuulub värvikas seltskond, kelle seas on ka mitmeid elu aeg autondusega seotud mehi. Kaks endist rallisõitjat, Meelis Arumeel ja Tiit Ling arutlevad kihutades.

Meelis: «Kuulsid, Renault andis vahegaasi!»

Tiit: «Pöörded olid nii üleval, et ma ei kuulnud!»

Meelis: «Race’i (seade) peal hoiab pöörded kõrgemal, on see vahegaas või alla vahetus... jah, vahetad alla ja annab surtsu vahegaasi!»

Tiit: «Kas pöördeid vaatad?»

Meelis: «Kõik käib kõrvaga. Selle põmm-põmm (summutist kostvad «dekoratiivpaugud») tegi auto ise. Rehvid lähevad soojaks, nüüd hakkab pidama.»

Hea kiirendus, vähe müra

Meelis Arumeel (71) õppis autode tehnilist hooldust ja remonti Tallinna Ehitus- ja Mehaanikatehnikumis, seejärel õppis TPIs autoinseneriks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles