Kuus õhtust vahepala, mis ei tekita süümepiinu

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Rasvane ja kaloririkas söök õhtul muudab olemise enamasti piinavalt raskeks ega lase rahulikult magada. Kuna aga hiljemalt teleka ees tuletab nälg ennast korduvalt meelde, olgu siin ära toodud kuus toitu, mida võib ka õhtul ka veidi rohkem süüa. 

1. Mais

Jäta purgimais sinnapaika ja valmista ise maisist mõni roog. See aitab reguleerida kolesteroolitaset ja takistab rasvaladestumist. Kui su lõunasöök oli kaloririkas, on mais ideaalne õhtune saatja.  

2. Nektariinid

Figuurisõbralikud ja kalorivaesed: kui nektariinid on niigi su lemmikud, tasub rõõmustada, sest need puuviljad on kaaliumirikkad ja tänu sellele aitavad veetustada ning soodustada seedimist. Suur kiudainete osakaal paneb ainevahetuse kiiremini tööle ja on abiks rasvapõletamisel.  

3. Seller

Seller kuulub nende toiduainete hulka, mis sisaldavad nn negatiivseid kaloreid. Ühes sellerivarres on umbes kümme kalorit, kuid  seedimiseks kulub kaks kalorit energiat.   

4. Seened

Seened on rasvavabad, kalorivaesed ja toitainerikkad, toetades ainevahetust. Väike nõuanne: pigem keeta kui õlis praadida! 

5. Kiivid

Kui kiire kaalukaotus on sinu teema, siis pea hea sõnaga meeles ka kiivisid. Nad vähendavad rasvaladestumisi kehas, leevendavad täiskõhutunnet ja tasakaalustavad soola- ja vee- taset kehas. 

6. Punane peet

Punane peet on tõeline multitalent: ta reguleerib rasvade ainevahetust ja takistab ülekaalu. Küpseta, rösti või söö toorelt — toitained kaduma ei lähe, kirjutab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles