Uuring: ilusatel inimestel veab sagedamini armastusega viltu

Naine
Copy
Bradley Cooper ja Irina Shayk
Bradley Cooper ja Irina Shayk Foto: Jordan Strauss/AP

Kaunitel inimestel lööb statistika järgi armutuli küll tihedamini lõkkele, ent see ei tähenda veel, nagu oleks neil armuasjus rohkem õnne, väidab uuring. 

Harvardi ülikooli sotsioloogid kinnitavad mahuka uuringu järel, et atraktiivsetel inimestel on võrdlemisi raske pikaajalises suhtes püsida. See tähendab, et isegi kui nad leiavad endale partneri vast kiiremini, on neil raske selle partneriga pikemas suhtes olla.

Uuringu aluseks võeti keskkooli aastaraamatud

Uuringut juhtinud  Christine Ma-Kellams tahtis lähemalt analüüsida müüti, mille järgi on ilusatel inimestel rohkem õnne armastuses kui mitte nii ilusatel.  See — nagu Ma-Kellams ütleb — olevat vähemasti kuvand, mida vahendab meile kirjandus- ja filmimaailm.

Muuhulgas kasutas ta uuringu tarbeks ka keskkooli aastaraamatuid, milles õpilased jagati rohkem või vähem pilkupüüdvateks. Ma-Kellams lasi oma tiimil järele uurida, kas ja kui kaua olid need inimesed hilisemas elus abielus. 

Ohustajate märklaud

Tema uuring jõudis üllatava tulemuseni: mida ilusam inimene, seda vähem «edukad» olid ta suhted. Christine Ma-Kellams kommenteerib tulemust nii: «Kes on atraktiivne, sellel on rohkem võimalusi, kui asi puudutab suhete loomist.»  Just seesama tõsiasi aga muudabki suhte väliste ohustajate märklauaks. Sotsioloogi kokkuvõte: «Liiga palju alternatiive ei tule suhte püsivusele kasuks,» vahendab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles