Nii avaldad oma ülemusele vaid kahe minutiga muljet

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Tööpäeval jääb tavaliselt vaid mõni minut aega, et ülemusega paar lauset vahetada. Kuidas talle lühidalt, aga tõhusalt muljet avaldada? 

Kahe minutiga kellelegi muljet avaldada pole sugugi kerge — eriti siis, kui tegu on enda ülemusega. Tegelikkuses pole ka tavalisel tööpäeval sugugi palju võimalusi, et ülemusega vestelda. Seda tähtsam on mõjuda nende paari minuti jooksul veenvalt. Loomulikult ei pruugi sa tänu 120 sekundile ootamatult peadpööritavat karjääri tegema hakata, küll aga võid tähtsa suhteliini üles ehitada ja see viib sind tööalaselt edasi, kirjutab Freundin.

Millal su ülemus ka vastu ei kõnni — kas kohviautomaadi juures, köögis või liftis — kasuta seda aega targasti ja pööra tähelepanu järgmistele asjadele.

Ära kõnele millestki triviaalsest 

«Kui sul ka tuleb esimese asjana pähe vestelda nii triviaalsetel teemadel nagu ilm, lapsed, koduloomad, liiklus jms, siis targu tuleks ikkagi millestki tähtsamast rääkida, et jätta tugevam mulje,» ütleb Michelle Prince, Randstadi Learning und Development'i juhataja.

Näita uudishimu üles

Prince soovitab esitada mõne küsimuse kas viimase kohtumise kohta või väljendada oma rõõmu eduka projekti  üle. See näitab ülemusele, et sa oled tööst huvitatud ja tahad edasi areneda. 

Unusta poliitika, religioon, raha ja kontoriklatš

Neid teemasid ei jõua sa nagunii kahe minuti jooksul mõistlikult selgeks rääkida. Pigem näita, et sa oled meeskonnamängija ja ütle midagi head oma kolleegi kohta, kes sind näiteks aitas, soovitab Prince. Nii kogud sa tunnustust ja kasvatad laitmatut mainet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles