Sedasi hoiad oma kunstnahast kasuka puhta ja kohevana

Naine
Copy
Katy Perry
Katy Perry Foto: RW/MPI/Capital Pictures/RW/MPI/Capital Pictures

Ka sel hooajal on loomasõbralikud kasukavariandid vastukaaluks ehtsatele kõrges hinnas. Kuidas aga hoolt kanda, et ka kunstkarv näeks võimalikult kaua välja nagu uus?

Üha rohkem rõivabrände panustab tänapäeval kunstkarvast kasukatele ja üha rohkem naisi loobub ehtsatest karvakasukatest. Tänu kaasaegsetele tehnoloogiatele on parimad kunstkarvast kasukad ehtsatest veel vaevu eristatavad, kirjutab Stylebook

Aga samamoodi nagu ehtne kasukas, vajab ka kunstkarvast kasukas korralikku hooldust, et ta jääks võimalikult kaua ilusaks ja luksuslikuks. 

Noomi Rapace 
Noomi Rapace Foto: RW/MPI/Capital Pictures/RW/MPI/Capital Pictures

Pesumasin — ei või jaa?

Erinevalt ehtsast karvakasukast tohib mõningaid kunstkarvast kasukaid ka pesumasinasse panna. Tutvu alati kaasapandud hooldusjuhistega. Kui pesumasin on lubatud, keera rõivas pahupidi, nii säästad materjali. Kasuta õrna pesuvahendit, kuid väldi pesuloputusvahendit. Väiksemad rõivaesemed pista pesuvõrku. Programmidest vali käsipesu või villapesu ja temperatuuriks maksimaalselt 30 kraadi. 

Käsitsi pesemine

Tihtipeale ei ole suurematele mantlitele masinpesu lubatud. Sel juhul võib ka käsitsi pesta. Vahendiks olgu endiselt õrn pesuaine ja leige või külm vesi. Lase mantlil 15 kuni 20 minutit seebivees liguneda. Seejärel loputa külmapoolse veega niikaua, kuni seebivesi on selge. 

Sandra Bullock 
Sandra Bullock Foto: RW/MPI/Capital Pictures/RW/MPI/Capital Pictures

Kunstkarva kuivatamine

Pesukuivati on kindel viis, kuidas kunstkarv jäädavalt ära rikkuda, kuna isegi madalatel temperatuuridel võivad kunstkiud sulama hakata. Seega tuleb õhu käes kuivatada. Mässi rõivas kohe pärast pesu kuiva käterätikusse ja keera ettevaatlikult rulli, et esimene vedelik välja imada.  Jaki või mantli võid panna seejärel riidepuule kuivama, salli või krae rõhtsalt pesurestile.  

Kui sa kuivatad suletud ruumis, siis pööra tähelepanu korralikule õhutusele, et kopitanud lehka ei tekiks. 

Alli Neumann 
Alli Neumann Foto: CLEMENS BILAN/EPA

Kohevuse trikk

Pärast pesu võivad kiud ühte punti kokku koguneda ja üsna mannetud ning vildistunud välja näha. Siin aitab lihtne trikk: võta beebijuustele mõeldud kamm ja tõmba sellega üle kunstkarva — pehmed harjased harutavad kiud jälle lahti ja muudavad nad mõnusasti pehmeks ja kohevaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles