Suhteekspert: kas sul on ikka vaja teada oma silmarõõmu voodipartnerite arvu?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Uut suhet alustades mõtleme ikka oma partneri eelmiste suhete peale, sest nende minevikukogemused on osa sellest inimesest, kes ta praegu on. Peale eelmiste suhete huvitab meid tihti ka see, kui mitme partneriga meie kaaslane seksinud on. Kas selle küsimine on jätkuvalt tabu?

Psühholoog ja suhtenõustaja Jessica O'Reilly arvates on avatud ja aus vestlus eelnevatest sekspartneritest igati normaalne ja suhtele isegi tervislik.

«Sellest rääkimine aitab paremini mõista üksteise vajadusi, piire ja ihasid,» sõnab O'Reilly. Kui sa aga ajad taga täpset voodipartnerite arvu, pead ennekõike olema aus selles osas, miks sa seda üldse nii väga teada tahad. 

«Mõned inimesed ongi lihtsalt uudishimulikud ja usuvad, et selle arvu teadmine aitab partnerit paremini mõista. Muidugi võid küsida, aga ütle ausalt, miks,» manitseb O'Reilly.

Mõnel inimesel on aga raske leppida oma kaaslase nimetatud arvuga. Kui sa kahtlustad, et su partneri voodikaaslaste arv on kuidagi seotud tema enesehinnangu või tõekspidamistega, siis on parem seda teemat mitte torkida.

«Mõned inimesed küsivad seda arvu, sest nende meelest näitab see ära seksuaalsed väärtushinnangud, iseloomu ja ka inimese väärtuse. Küll aga ei anna nad ainult hinnangut oma partnerile, vaid ka iseendale,» hoiatab O'Reilly.

Sinu eesmärk ei pruugi muidugi olla hinnangute jagamine, aga kui sa arvad, et partneri vastus võib mõjutada sinu arvamust temast, siis jäta see küsimus sinnapaika.

Seksist rääkimine ei pea olema arvukeskne. Numbrite vahetamise asemel võiksite rääkida hoopis kogemustest.

«Arutlege omavahel hoopis, mida te eelmistest suhetest õppisite ja kuidas seda teievahelisse suhtesse üle kanda. Samuti tasub rääkida oma pettumustest ja ebakindlustest, et üksteise vajadusi paremini mõista,» soovitab O'Reilly.

Pea meeles, et partneri piiridega tuleb arvestada – nad ei pruugi tahtagi kõike jagada.

«Keegi polegi kohustatud kõike välja rääkima. Ei sina ise ega su partner. Võid ise piiranguid seada, aga vaata, et peaksid lugu ka oma partneri omadest,» ütleb O'Reilly.

Lõpuks otsustate ikkagi ise, millest te tahate omavahel rääkida või millest üldse on mugav rääkida. Kui sa tead juba ette, et ei suuda eelarvamustevabalt sellesse küsimusse suhtuda või muretsed, et täpse arvu teadmine hakkab sind häirima, siis parem hoidu selle väljauurimisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles