Aasta kokk on Cätlyn Priks

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Cätlyn Priks
Cätlyn Priks Foto: Lauri Laan

Eile Tallinna Toidumessil toimunud kokkade võistlusel pälvis 2019. aasta koka tiitli Cätlyn Priks restoranist Juur. Eesti Peakokkade Ühenduse poolt juba 25. korda korraldatava sündmuse finaalis osales kuus andekat toidumeistrit.

Võistlejatel tuli etteantud aja jooksul valmistada kaks kuuma pearooga, millest esimese kohustuslikud toorained olid terve tuur ja nuikapsas ning teisel lihaveise esiselg.

Cätlyni valminud esimeseks roaks oli piimas pošeeritud tuurafilee kõrvetatud soolatuura, suitsuvõikastme, nuikapsaraviooli, madalküpsetatud kurgi ja tikriželeega ning teiseks roaks õrnsuitsu-lehterkukeseene ballotiin karamelli-õunakastme, seeneterriini, marineeritud porgandi, musta sõstra ja musta küüslaugu moosi glasuuris jänesekapsa juurega. 

Aasta koka võistluse II koha pälvis Roland Visnapuu (restoran Noot) ning III koha Alexander Abolin (restoran Cru).

Eesti kööki, restoranikultuuri ja Eesti toidukultuuri edendav üritus «Aasta kokk» toimus juba 25. korda ning võistlejad said väljendada oma võistlustöödega loovat mõtlemist ja kulinaarset võimekust. Finaalis osalesid ka Jevgeni Kolikov (restoran Snoob), Riho Sommerman (restoran NOA) ja Uku Rõuk (Baltic Restaurants Estonia).

Parima kalafileerija eriauhinna pälvis samuti Cätlyn Priks. Igal kokal oli abiks ka Tallinna Teeninduskooli kokaõpilane, kellest parimaks tunnistati Roland Visnapuu abiliseks olnud Christin Veskimäe.

Võistlusi hindas kõrgetasemeline ja rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid Dmitri Rooz (peakohtunik, Eesti), Davy Tissot (Prantsusmaa), Tapio Laine (Soome), Gert Klötzke (Rootsi), Svetlana Riškova (Läti), Vladislav Borovik (Eesti), boksikohtunikud olid Koit Uustalu ning Urpo Reinthal.

Pidulik auhinnatseremoonia toimus restoranis Fotografiska.

Aasta kokk on Eesti Peakokkade Ühenduse korraldatav pikaealisim ja professionaalseim kokkade võistlus Eestis. Möödunud aastal võitis aasta koka tiitli Vladislav Borovik.

Eesti aasta koka võistlused on 27. korda toimuva väärika ja pika traditsiooniga Tallinna Toidumessi programmi üheks nurgakiviks. Toidumessil osaleb ligi 200 ettevõtet ja väljapanekuga tutvuma oodatakse enam kui 7000 toiduala liidrit, otsustajat ja ala uustulnukat. Tallinna Toidumess on suunatud vaid ärikülastajatele, toiduala spetsialistidele. Profexpo OÜ on toidumesside korraldaja aastast 1993.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles