GALERII JA VIDEO! Vilve Unt ajas kõik moefännid suusatama ja tõi lavale uue rahvusrõiva

Copy

Eesti moemaastikul ainulaadse stiilitaju ja tuhmumatu ulakusega silma paistev vanameister Vilve Unt paneb sel sügisel kõik moefännid suusatama. Kes mäest alla lasta ei julge, siis üks seksikalt soe kootud mantel kulub küll igaühele ära! Tuliuus kollektsioon kannab nime «APRÉS-SKI» ning tõi eile Tallinn Fashion Weeki avaõhtul kõigile talve lähedale.

Vilve teeb kirega ja pungilt tõeliselt sooja südamlikkust. Kes ei tahaks juba lund ja uiske alla?! Sellele pidid eile Vilve kollektsiooni imetlenud inimesed vastama.

«Kui eestlased peaks valima rahvuslinnu ja rahvuskala kõrvale rahvusriide, oleks see kampsun! Vilve Undi oma,» kinnitab Kristina Herodes.

HITIHOIATUS: Vilve Undi kampsun saab eestlase rahvusriideks!

Vilve looming on sportlik, aga üdini naiselik. «Usun, et Vilve kõige värvikam kollektsioon läbi aegade!» rõõmustab Herodes. «Nii nummiks läks! Helesinised ja maherohelised lilled, uskumatu pehmus, paitavad mustrimiksid...»

Kogenud moeekspert Anne Metsis hindas Vilve Undi kollektsioonis üheks moenädala põnevamaks. «Mind võlub tema oskus liita aastaid tema kaubamärgiks olnud kudumiloominguga üha uusi nüansse,» räägib moeajakirjanik vaimustusega. «Rõivastuse komponente ja siduda kõik ühte üha trenditundlikumal moel. Mis sugugi ei välista kunstipärasust, kindlasti saaks ka tema kollektsioonis üles lugeda sadu värvinüansse, nagu ta on neid kokku lugenud oma lemmiku, Dries van Noteni kollektsioonides.»

Anne pikk moeajalugu aitab mõista ja mäletada. kollektsiooni inspiratsiooniallikaid. Äsja TFW esitatatud kollektsioon Afterski on kantud armastusest 1970ndate moe vastu meie põlvkonna moepiiblis ajakiri Siluett ajal, kui laiemale üldsusele suusakuurordid veel tundmatu teema oli. Aga just selliste karvapontshode, kampsunite ja õhtuseks kokteiliks mõeldud sädelevate toppidega sõidaks praegu suusapuhkusele!

«Imetlusväärne on detailitundlikkus, millega kunstnik aina enam mängib. Kolmveerandpükste kanditud küljelõhikuid või asümmeetrilisi varrukamansette, mille üks pool sõlmekeses, pole varem teiste autorite juues kohanud! Vilve toob moodi uued esemed ja mõisted, millele noor suunamudijate põlvkond nimegi ei oska panna – kagull, lampassid, seljapasse...»

Kudumikunsti ähvardab alati oht, et ideed sumbuvad praktilisusse ja pehmusse, midagi uut ning intrigeerivat on raske saavutada. Anne Metsise sõnul pole Vilve sviitrid ja kampsunid sugugi mitte lihtsalt nunnud kudumid, vaid tegumoekust jätkub! «Seal on, mida vaadata alt laienevate varrukate, kapuutside, vahelduvate ühevärviliste koekirjade ja efektse zhakardmustri näol. Ei puudu signatuuriks saanud karvased servad ja uudsena ilmunud pärlinupud varruka ja kapuutsi ääres.»

Kiita sai ka isuäratav stilistika šikki tooni sokkide otsa torgatud ussimustrilistes loafersitest kuni modellide nukumeigi ja bob´i tukkadega á la 1968.

«Kokkuvõttes on see kollektsioon, mida sööd silmadega nagu gurmeetoitu ja tahaks kohe endale – nii üks moekollektsioon peabki mõjuma!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles