Tallinna Keskturu arhitektuurikonkursi võitja on selgunud

Copy

Tallinna Keskturu arhitektuurikonkursi võitis KOKO arhitektide kavand.

Tallinna Keskturu uus omanik Astri Grupp korraldas turu arendamiseks arhitektuurikonkursi, millest võttis osa kolm võistlustööd: Kadarik, Tüür. Arhitektid, KAMP Arhitektid ja KOKO Arhitektid. 

Võidutöö puhul tõi Žürii välja väga hea üldise avaliku ruumi idee ja proportsiooni. Hästi on välja joonistatud ja kasutatud avalikke teid ja platse ning kuidas need proportsionaalselt sobivad alale planeeritavate hoonetega.

«Linnaehituslikult on tegemist tugeva lahendusega, mis on arhitektuurselt kõige terviklikum. KOKO Arhitektide tööl on ka väga hästi läbimõeldud etapilisus ning selle lahendusega saab turg edukalt töötada ka ehitusperioodil. Samuti loob arendus tugeva kogukondliku ala, mis hetkel puudu on,» kommenteeris Astri Kinnisvara OÜ juhatuse liige Tarmo Kleimann.

Konkursi võitja selgitab linnaplaneerijatest, arhitektidest ja omaniku esindajatest koosnev žürii. Samal ajal viis Kesklinna valitsus läbi avaliku internetihääletuse rahvale kõige enam meeldiva kavandi selgitamiseks. Rahva lemmikuks sai Kadarik, Tüür. Arhitektid võistlustöö, mis sai linnalt ka rahalise preemia.

Tallinna Kesklinna vanem Vladimir Svet lausus, et arhitektuurikonkursi korraldamine oli esimene tingimus, mille linn seadis Keskturu arendamiseks.

«Keskturu uuendamine tekitab kohalikes elanikes optimismi ja samal ajal on ka neid, kellel on teatud hirmud. Oleme uue omanikuga pidevas suhtluses, et turu uus lahendus arvestaks kõikide huvirühmade ootustega nii palju kui võimalik,» lausus kesklinna vanem.  

«Samas on ka linn esitanud turule rea nõudeid, mille eesmärk on tagada turukvartali parem sobivus kohalikku miljöösse, luua juurde kaasaegset tänavaruumi, lahendada seonduvaid liiklusprobleeme. Kui arhitektuurne lahendus on välja valitud, tekib planeeringu väljapanemisel võimalus kohalikel elanikel protsessis kaasa rääkida,» lisas Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles