Võta oma nädalavahetusest maksimum nende 8 nipi abil!

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Paljude jaoks on nädalavahetus aeg tegeleda kõige sellega, milleni töönädala jooksul ei jõudnud. Kui aga püüad viit päeva järgi teha 48 tunni jooksul, oled esmaspäeva hommikuks väsinum kui reede õhtuks.

On ju nädalavahetus see aeg, mil on tarvis korraga lõõgastuda, korraldada, toimetada, ette valmistada ja veel puhata ka. Kui järgid alltoodud nippe, ei ole see aga sugugi võimatu ega kurnav.

Lülita töömõtted välja

Päriselt-päriselt. Kui su töönädal on lõppenud, ära ava oma töömeili ega muid tööalaseid suhtluskanaleid enne esmaspäeva hommikut. Jäta oma tööinimese roll kontorisse maha ning astu nädalavahetusele vastu kergema sammuga.

Ära maga sisse

Sellele kiusatusele on raske vastu panna, aga see ainult röövib sinult väärtuslikku aega. Pealegi võid niimoodi oma unerütmi segi ajada. Kui tunned end päeva jooksul siiski väsinult, tee lühike uinak.

Ära jäta kõiki majapidamistöid nädalavahetusele

Sel viisil tekitad endale lihtsalt stressi, kui tegelikult peaksid nautima hingetõmbeaega. Kui vähegi võimalik, püüa mõni vajalik ülesanne ka nädala sees ära teha.

Mine offline’i

Nutiseadmetes ja arvutis viibimine kahandab su keskendumisvõimet ja nii ei suuda sa korralikult omaenda akusid laadida. Lülita vahelduseks seadmed vähemalt internetist välja ning naudi vaikust. Sa ei pea olema kogu aeg kättesaadav.

Tee plaane paindlikult

Kindlasti on hea mõte nädalavahetuseks ette planeerida, mida toredat ette võtta, kuid ära muretse ka liialt üle, kui plaane muutma pead või midagi vahele tuleb. Samuti võid plaane teha jooksvalt ja omas tempos.

Võta aega mitte millegi tegemiseks

Planeeri endale tund või kaks, mille jooksul sa ei tee tõesti mitte midagi. See võib kõlada igavalt, aga teadmine, et sa ei pea kuskile minema, et keegi sind ei oota ja et sa ei pea midagi tegema, mõjub vägagi vaheldusrikkalt.

Tule oma mugavustsoonist välja

Nädalavahetus on hea aeg proovida midagi uut nii kehale kui ka vaimule enne, kui töönädala rutiin taas võimust võtab. Proovi mingit uut spordiala, alusta hea raamatuga või mine oma kodulinna avastama.

Saa pühapäevast üle

Mõned inimesed lõpetavad nädalavahetuse nautimise pühapäeva saabudes, sest “homme peab ju tööle minema”. Ära aga mõtle pühapäevast kui viimasest tööeelsest vabast päevast, vaid võta seda lihtsalt kui veel ühte puhkepäeva. Tee ka sel päeval midagi erilist ja mõnusat, et algavat töönädalat positiivselt ja puhanult tervitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles