Kogemuslugu: 27 aastat hiljem tagasi kooli

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kes meist poleks mõelnud, et tahaks teha tööd, mis pakuks rõõmu ja oleks justkui hobi. Paraku tuleb elus pidevalt midagi vahele ja unistuste täitumine lükkub edasi. 43-aastane Annely on hea näide sellest, et kui asi ette võtta, siis saab tegelikult ka perekonna kõrvalt minna õppima ja täita oma unistused.

Annely räägib, et ta on alati tahtnud õppida, kuid elu tuli peale – pere ja lapsed võtsid oma aja. 27 aastat hiljem võttis naine end kõige kiuste siiski kätte ja tänaseks on õppimisest saanud tema elustiil.

«Käsitööd olen teinud hobi korras kogu elu, aga töö oli seni seotud kaubandusega,» räägib Annely. «Olen ikka öelnud, et unistada tuleb suurelt ja teha tööd, mis pakub rõõmu! See oli ka põhjus, miks ma neljakümneselt kooli läksin ja miks just käsitöö eriala valisin,» lisab ta.

Annely otsus oli põhjalikult läbimõeldud ja korraga on naisel tules mitu rauda. Suvel läbis ta töötukassa toel ettevõtluskoolituse ja nüüd õpib Kuressaare Ametikoolis tekstiilkäsitöö erialal ning KadakMari MTÜ Rahvarõivakoolis. Miks ettevõtluskoolitus? Sest tänaseks on Annelyl kindel plaan hakata iseenda tööandjaks.

Muidugi pole õppimine olnud ainult lust ja lillepidu. «Kuna käin koolis Saaremaal ja pere Tallinnas, siis olen pidanud ennast jagama kahe linna vahel. See pole kerge olnud ja palju aega pere jaoks ei jää. Ja kuigi vahepeal on raske, olen siiski väga rahul, et selle sammu astusin ja õppima läksin,» räägib Annely ja julgustab ka teisi: «Kooliga olen väga rahul ja olen iseennast tundma õppinud. Soovitan kõigil panustada endasse ja täita oma unistused – olenemata vanusest!»

Töötavale inimesele on koolitusel osalemine kõige lihtsam viis midagi juurde õppida. Töötukassa toetab ettevalmistamist ametitele, mida tulevikus on rohkem vaja ning millel ei ole piisaval hulgal sobivaid töötajaid. Koolituste valik on lai ning tasuta koolituste seas on ka selliseid, kus õpe on veebipõhine. Rohkem infot saab aadressilt www.töötajaõpi.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles