Eksperdid jagavad nippe, kuidas fotodel ilusam välja näha

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
proovi piltidel loomulikuks jääda
proovi piltidel loomulikuks jääda Foto: SCANPIX

Jõulud on käes ning peagi saabub ka uus aasta. Kaamerad välguvad ning me kõik soovime näha piltidel ilusad. Eksperdid annavad nõu, kuidas piltidel ilusam välja näha, kirjutab youbeauty.com.

Käitu loomulikult ja liigu ringi

Kui oled piltidel alati ühes poosis, võid tekitada mulje, nagu oleksid üks Madame Tussaud' vahamuuseumi eksponaatidest.

«Ära tee sunnitud näoilmet, et vähendada oma lõualotti või muid iluvigu, mida piltidel näha ei taha,» ütles New Yorgis tegutsev fotograaf Liz Ligon. «Kui sinust tehakse mitu pilti järjest, siis proovi oma asendit muuta, kuid jää loomulikuks.»

Lõbusta end

Pole midagi atraktiivsemat ja ahvatlevamat kui naer ja seetõttu Ligon soovitabki pildistamise ajal naerda. «Kui vaja, siis naera kas või fotograafi üle,» soovitab ta. «Nõnda tunned end kaamera ees automaatselt palju mugavamalt.»

Kanna riideid, mis panevad sind ennast hästi tundma

Foto võib lisada mõned kilod su välimusele, nii et kantavad riided ei tohiks seda lisaks veel teha. Kuulsuste stilist ja ettevõtja Ruth Sonnenshein soovitab kanda pigem liibuvaid kui lohvakaid riideid.

Ole alasti

Ei, mitte fotodel. «Kanna «alasti» aluspesu,» soovitab Sonnenshein. «Silmapaistvad rinnahoidjapaelad või stringiääred võivad piltidel väga koledad jääda.» Mäletad, kuidas naersid sõpradega kuulsuste üle, kelle kleidid muutusid läbipaistvaks, kui fotograaf oma välku klõpsutas? Me kõik tahame, et meid mäletataks, kuid mitte sel moel.

Löö end särama

Isegi, kui salapärane suitsusilm tundub väga ahvatlev, soovitab jumestaja Jackie Cioffia hoida meik lihtne ja särav. «Ma armastan kasutada heledaid kreemjaid värve, näiteks kuldset, mida laugudele silma erksamaks muutmiseks panna. Tõmba veel ilus lainerijoon ja oledki valmis.»

Ära liialda puudriga

Arusaadav, sa ei taha näha välja higine ja läikiv, kuid liigne puuder võib sind piltidel väga koledaks teha, eriti kui kasutatakse välku. Cioffa soovitab puudriga tagasi hoida ning kasutada kergemaid jumestuskreeme.

Tee viimane kontroll

Enne kodust lahkumist vaata end veel kord kriitiliselt peeglist ning eemalda üks aksessuaar, soovitab Sonnenshein. «See on tavaline pidu, mitte kostüümipidu!» selgitas ta, miks liiga palju ehteid võib mõjuda valesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles