Suhe võib mõjutada alkoholi liigtarbimist

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Dalhousie ülikoolis Kanadas tehtud uuring kinnitas, et uus partner võib mõjutada seda, kuidas joome, vahendas The Huffington Post.

Uuringus osalejateks olid heteroseksuaalsed noored paarid, kes ei olnud veel abiellunud, kuid olid koos olnud vähemalt kolm kuud.

Võrreldes varasemate uuringutega avastati, et mitte ainult mehed ei mõjuta naisi rohkem alkoholi tarbima: joomapidusid korraldavad ka tudengineiud.

Abielupaaridega seotud uuringud olid varem tõestanud, et just mehed mõjutavad naisi rohkem jooma, aga noorte puhul on ka naised halvaks eeskujuks.

1980. aastal oli ühe alkohoolikust naise kohta viis meessoost alkoholisõltlast, kuid aastaks 2002 oli see vahe drastiliselt vähenenud juba 2,5 mehele ühe naise kohta. Probleem on aga selles, et naistele mõjub alkohol veelgi halvemini, kui meestele.

Peale tervisehäirete on alkoholiprobleemidega naistel suurem risk sattuda vägivalla ohvriks.

Uurimus keskendus noortele ja joomapidudele, mida peetakse üldiselt tudengite seas normaalseks, seega ei olnud see väga laiahaardeline. Samuti ei uuritud sõprade mõju joomisele, kuigi sõbrad ja partner võivad olla samast tutvusringkonnast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles