Pärnu Kohvikute Nädal sai väärika avapaugu

Naine
Copy
Foto: Karoliine Aus

Pärnu Kohvikute Nädalal avasid üheks päevaks kohviku Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli tudengid. Kandikud ja koogiplaadid tühjenesid nii kiiresti, et korraldajatel oli hirm, kas avasõnade ajaks midagi veel alleski jääb.

Möödunud laupäeval  sai alguse viiendat aastat toimuv Pärnu Kohvikute Nädal. Selle puhul avasid üheks päevaks kohviku Tartu ülikooli Pärnu kolledži väärikate ülikooli tudengid. Kusjuures kandikud ja koogiplaadid tühjenesid nii kiiresti, et korraldajatel oli hirm, kas avasõnade ajaks midagi veel alleski jääb.

Tänane päev on ühtlasi ka Pärnumaa kohvikute päev, mil üle terve maakonna pakuvad kehakinnitust nii profikokad kui ka kodus küpsetajad. Ühepäevakohvikute pakkumised on spetsiaalselt selleks päevaks loodud ja ainult täna on erakordne võimalus nendest osa saada. Kohvikud avasid uksed südapäeval ja võtavad külalisi vastu niikaua, kuni head-paremat jagub.

«Eelmisel aastal saime kinnitust sellele, et oktoobris on hea aeg kohvikus istumiseks, sest rannailmad on läbi, enamus aiatöid selleks ajaks tehtud ja kätte on jõudnud hea aeg sõpradega kohvitamiseks,» seletas kohvikute nädala korraldaja Kadi Elmeste, «hea võimalus ammustele tuttavatele helistamiseks ja kohvile kutsumiseks!»

Foto: Karoliine Aus

Avamisüritusel oli suur roll ka kolledži rahvusvahelistel tudengitel, kes nii sündmust korraldada aitasid kui ka väärikate ülikooli eestvedajate õpetussõnade järgi eestimaist kasukat ja kodujuustu salatit valmistasid. «Mis on veel parem viis kohalikku kultuuri ja toitu õppida, kui koos Eesti vanaemadega,» muigas üritust juhtinud Liis Juust.

Kohvikute nädal jätkub algava nädala lõpuni. 14 Pärnu kohvikut on välja pannud kergest roast, magustoidust ja tassikesest kohvist või teest koosnevad fikseeritud hinnaga pakkumised. Reedel, 11. oktoobril, toimub Pärnus kohvikuöö, mil taas avavad uksed erakordsed ühepäevakohvikud nii mööblipoodides, fotoateljees kui paljudes teistes põnevates kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles