Värske veri! Kes on noorim talent TFW laval?

Naine
Copy
TD Noor talent Karl Joonas Alamaa
TD Noor talent Karl Joonas Alamaa Foto: Villem Sooster

Eesti kõige kaalukam moemaraton Tallinn Fashion Week ligineb pöörase kiirusega. Sel korral toovad ideede tulevärgi lavale nii tunnustatud tegijad kui tuliuued talendid. Just ühega neist teemegi tutvust.

Karl Joonas Alamaa on kõigest 19 aastat vana tulihingeline moeidealist. Oma ideid teostab ta Tallinn Dollsi moeprogrammi raames TD Young Talent. Moemöll läheb laval lahti laupäeval, 19. oktoobril kell 20:30.

Kõige rohkem toorest energiat, puhast entusiasmi ning praktilise maailma poolt veel pehmeks mudimata idealismi näeb just noorte talentide loomingus. Mille poolest lubab rabada ja raputada Karl Joonas Alamaa?

Karl Joonas Alamaa, 19 aastane moeidealist
Karl Joonas Alamaa, 19 aastane moeidealist Foto: Villem Sooster

Noort moefanaatikut vaimustab vabaduse idee, mis väljendub uniseks esteetikas. Mood, mis on võrdselt sobiv nii meestele kui naistele. «Kollektsioon on üles ehitatud valdavalt unisex lõigetel põhinevatele sootutele rõivastele, kuid saab näha ka eraldi meestele ja naiste kehakuju järgi tooteid,» kirjeldab disainer. «Minu jaoks on see kollektsioon justkui pehme raamidest väljumine, neid otseselt lõhkumata, kuid andes võimaluse ja näite sellest, et rõivad ei peaks olema ainult kindla inimgrupi ümber tiirlevad. Rõivad peaks tänapäeval väljendama vabadust, mitte vanu piiranguid. Vabadust kanda mida tahes, olenemata, kes kandja füüsiliste tunnuste poolest on. Riided on sisemise vabaduse välised edasiandjad. Tekstiilist kokku õmmeldud tooted, mis peaks esile tooma ja väljendama kandja maailmavaadet, mitte teda piirama!»

«Ühtlasi ei usu ma, et 50 aasta pärast üldse eksisteeriks sellised nähtused nagu meeste- ja naisteriided...»

Olgem ausad, sarnast hoiakut peegeldub maailma noortemoest vastu juba päris mitu hooaega, hoidkem pilgud teravad, kas ja mille uuega üllatada õnnestub.

Kust uus ja tundmatu tulija areenile lendas? Karl Joonas Alamaa on õppinud Tallinna Tööstushariduskeskuses rätsepaks, mis annab head praktilised oskused hullude ideede kantavaks moeks vormimisel. Hetkel õpib noormees Eesti Kunstiakadeemias ja on haaratud moemaailma tehnoloogilistest uuendustest. 

TD Noor talent Karl Joonas Alamaa
TD Noor talent Karl Joonas Alamaa Foto: Villem Sooster

Karl Joonas Alamaa loodab, et õige pea jõuab rõivatehnoloogia sinna, kus lõige võib olla nii täpne ja uudne, et rõivad istuvad figuuril ideaalselt olenemata sootunnustest. «Ühtlasi ei usu ma, et 50 aasta pärast üldse eksisteeriks sellised nähtused nagu meeste- ja naisteriided. On lihtsalt nähtus - riided,» usub utoopiline idealist.

Võluv, kas pole? Ootame huviga kuidas see visoon moe vormi valatuna laupäeval laval realiseerub!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles