Galerii: Hiina 70. sünnipäeva tähistati gurmeeroogadega

Naine
Copy

Hiina riigi 70. sünnipäeva puhul pakuti Solaris keskuses avatud uues restoranis Dim Sum Food Club ainulaadseid käsitööpelmeene dim sum’e ja jäätisepalle mochi’sid. 

Hiina kohalikest peokommetest ja -toitudest rääkis Aasia uuringute ekspert ja TLÜ Konfutsiuse instituudi direktor Jekaterina Koort. Aasiapärase restorani menüü parimaid palasid tutvustas peakokk Mihkel Võsotski, kelle sõnul on Dim Sum Food Club esimene omalaadne restoran kogu Baltikumis.

«Kahtlemata on selle restorani pärliks dim sum'id, mis erinevalt tavalistest pelmeenidest on igaüks justkui omaette gurmeeroog, sest nende sees on lihtsalt nii kvaliteetne tooraine,» selgitas ta. Täidiste tegemisel kasutatakse näiteks koorikloomi, parti, hanemaksa ja trühvleid.

Eestis esimesena pakutakse restoranis ka erinevate maitsetega riisitainas jäätisepalle ehk mochi’sid.

«Oleme kuulnud, et nende pärast tulevad restorani nii kohalikud hiinlased kui ka inimesed, kes tavaliselt pole üldse magusasõbrad. Need on kindlasti juba uue maitsekogemuse pärast väärt proovimist,» kinnitas Võsotski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles