Alanud pudrukuu paneb lapsed kokkama

Naine
Copy
Foto: Veski Mati

Alates tänasest, 1. oktoobrist algab Eestis traditsiooniline pudrukuu ja 10. oktoobril tähistatakse pudrupäeva. 

Veski Mati viib sel sügisel juba neljandat aastat Eesti koolides läbi pudruprogrammi, et tõsta meie laste teadlikkust tervislikust teraviljatoidust, tutvustada tasakaalustatud toitumisvalikuid ja innustada lapsi hommikuputru sööma. Programmi ajal saavad klassid koos õpetajaga katsetada erinevaid teraviljatoidu retsepte, eelistatult putrusid, ja leiutada enda oma.

Uuringute kohaselt tarbib keskmine eestimaalane umbes 73 kg teraviljatooteid aastas, mida on poole vähem, kui rahvusvahelised tervishoiuorganisatsioonid soovitavad. «Soovime innustada kõiki eestlasi, aga eelkõige lapsi sööma hommikuputru. Pudrusöömine võiks saada paljudes peredes ja koolides heaks harjumuseks, et anda kogu päevale mõnusa stardi ja varustada keha kasulike toitainetega,» rääkis Pudruprogrammi korraldaja, Veski Mati kaubamärgi all tuntud Balti Veski AS-i juhatuse esimees Lauri Politanov.

Pudrukuu programmiga on oodatud liituma kõik 1.–8. klasside õpilased, kelle õpetajad saavad kampaaniale registreeruda veebilehel www.pudruprogramm.ee. Iga pudruprogrammis osalev laps saab tänutäheks diplomi ja retseptiraamatu, millele on oma toetuse andnud Lenna Kuurma, Getter Jaani, Merle Liivak, Kristel Aaslaid, Ott Lepland ja Uku Suviste.

Võitjaklass selgub loosi tulemusena 23. oktoobril ja saab auhinnaks meeleoluka õhtu koos armastatud Eesti staaridega Tallinnas Solarise Vapianos 31. oktoobril. Finaalüritusel valitakse ka Eesti koolilaste lemmikpuder 2019. Tiitel läheb pudrule, mida lapsed pudrukuu vältel kõige enam ise valmistasid.

Lisaks on pudrukuu jooksul käimas loovkonkurss, mille raames kutsutakse koolilapsi üles meisterdama ning andma kasutatud pudrupakkidele uue elu. Konkurss toimub kahes kategoorias: 1.–3. klass ja 4.–8. klass, millest esimese kategooria võitjaklass saab auhinnaks külaskäigu batuudikeskusesse Happy Fly, 4.–8. klassi võitjaklassile on kingituseks Forum Cinemas kinokülastus.

Eelmisel aastal osales pudruprogrammis enam kui 6500 Eesti koolilast, kes sõid pudruretsepte katsetades ära ligi 1,3 tonni putru ja teisi teraviljatoite. Rohkem infot programmi kohta leiab veebilehelt www.pudruprogramm.ee ja Facebookis lehelt Pudruprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles