Tori Siidritalu pälvis rahvusvahelisel võistlusel kuldmedali

maaelu.postimees.ee
Copy
Tori Siidritalu poolkuiv õunasiider Demi Sec sai Astuurias toimunud Salón Internacional de les Sidres de Gala´l oma kategoorias kuldmedali.
Tori Siidritalu poolkuiv õunasiider Demi Sec sai Astuurias toimunud Salón Internacional de les Sidres de Gala´l oma kategoorias kuldmedali. Foto: Erakogu

Möödunud nädalavahetusel pälvis Tori Siidritalu rahvusvahelisel areenil oma seni suurima tunnustuse – poolkuiv õunasiider Demi Sec sai Astuurias toimunud SISGA (Salón Internacional de les Sidres de Gala) galal oma kategoorias kuldmedali.

„Astuuria on maailma üks kuulsaimaid siidripiirkondi, kust siider on üldse alguse saanud. Siidrikultuur on seal au sees, nii et isegi kirikupühakud on kujutatud siidrit valamas,” rääkis Tori Siidritalu peremees Karmo Haas.

Võisteldi mitmes kategoorias, vastavalt siidristiilile, Tori Siidritalu Demi Sec on valminud šampanjameetodil.

Talu kutsuti Astuuriasse tänavu kevadel, kui nad Frankfurdis siidrifestivalil osalesid – seal tutvuti SISGA ühe korraldajaga, kes neid Hispaanias asuvasse Astuuriasse kutsus. Tori Siidritalu oli Eestist ainus osaleja.

Siidrikultuur on seal au sees, nii et isegi kirikupühakud on kujutatud siidrit valamas.

„Rahvusvahelisel areenil on SISGA kuldmedal meie suurim tunnustus, sama tootega võitsime möödunud aastal ka Baltikumi parima siidri auhinna. Seega on toode saanud kaks ilusat medalit,” ütles Haas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles