Sünnituseks valmistumine: mida pakkida haiglakotti?

Copy
Foto: Pexels

Esimest korda sünnitama minnes võib tekitada segadust see, mida peaks kaasa võtma ning mida vajab äsja sünnitanud naine ning just ilmale tulnud beebi esimestel elupäevadel. Toome välja nimekirja asjadest, mis võiks kotis kindlasti olla ning mille võib rahuliku südamega koju jätta.

Et sünnitus võib alata juba alates 37. nädalast, siis sel ajal võiks kott sünnitusmajja minekuks olla igaks juhuks pakitud. Kõige olulisem on kaasa võtta rasedakaart, sest see koondab informatsiooni selle kohta, kuidas lapseootus on kulgenud ning milliseid uuringuid on naisele tehtud. Kindlasti tuleks kaasa võtta kollane verekaart, kus on kirjas veregrupp ning samuti peab ühes olema isikut tõendav dokument.

Lisaks võiks kotti pista vahetusjalatsid nii endale kui ka tugiisikule, aluspesu, hügieenitarbed, suuremad sidemed ning soovi korral hommikumantli. Ehkki kõik need asjad on ka sünnitusmajas olemas, siis eelistavad naised sageli enda isiklikke tarbeid, sest need tekitavad kodusema tunde. Ka beebile antakse sünnitusmajas kõik vajalik ning tegelikult on tarvis ainult koju minemise riideid ja turvahälli. Loomulikult võib tita pärast sündi panna enda kaasa võetud riietesse, kuid pigem tasub lasta enda ja beebi eest hoolitseda ning kasutada aega taastumiseks.

Kaasas võiks olla ka isiklik joogipudel, kust on hea juua, ning kuigi paljud naised sünnituse ajal väga süüa ei taha, siis võiks kotis olla veidi kerget ja toitvat näksimist, näiteks puuvilju, jogurtit või energiabatoone. Samuti tugiisikule toekamat söögipoolist.

Tänapäeval muutub üha sagedasemaks see, et paar kujundab sünnitustoa oma maitse järgi ning loob seal mõnusa meeleolu. Näiteks pannakse mängima meelismuusika, võetakse ühes meelepärane aroomiõli, läidetakse õdusad tulukesed jne. Üldiselt on see kõik sünnitusmajades juba igati tavaline ja tervitatav ning sealne personal selle peale kindlasti ei ehmata, sest kõige olulisem on see, et naine tunneks end oma elu ühe tähtsaima sündmuse kestel hästi ja turvaliselt. Üldiselt võikski haiglakoti pakkimisel lähtuda sellest, mis võiks seal olemise võimalikult mugavaks teha.

***

Haiglakoti nimekiri

  • Rasedakaart (sh kollane verekaart, kus on kirjas veregrupp)
  • Isikut tõendav dokument
  • Vahetusjalatsid nii naisele kui ka tugiisikule
  • Isiklikud hügieenitarbed, hügieenisidemed, aluspesu ja imetamisrinnahoidjad
  • Soovi korral meelisesemed, nagu näiteks lemmikpadi või aroomiõli, meelismuusika
  • Isiklik joogipudel
  • Kerget näksimist, näiteks puuvilju, jogurtit või energiabatoone
  • Titale koju minemise riided ja turvahäll
  • Telefon, fotokaamera
Copy
Tagasi üles