Imikuga lennureisile minnes võiks teada mõnd nippi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imik lennukis. Pilt on illustreeriv.
Imik lennukis. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Lastega on tore koos aega veeta, kuid imikuga lennureis võib osutuda raskeks nii vanematele, lapsele kui ka kaasreisijatele. Sellepärast tasubki kõrva taha panna mõned võtted, kuidas asja rahulikuna hoida, kirjutab galtime.com.

1. Kui oled lennujaamas turvakontrolli läbimas, siis vali lastega reisivate inimeste rida. Nii on sul rohkem aega ning sa ei pea pabistama sinu taga ootavate kannatamatute inimeste pärast.

2. Käru ja turvahälli saad anda enne lennukisse sisenemist lennuki töötajate kätte, kes need märgistavad ja lennuki alla mahutavad. Nii saad käru ja turvaistme kätte kohe, kui lennuk maandub ega pea ootama pagasite laadimist. Samuti on nii väiksem risk, et pagas vahepeal kaduma läheb.

3. Küsi lennujaama värava töötajatelt, ehk on neil lastega reisivatele peredele eesõigus pardale minekul. Isegi kui pole, siis küsi ikkagi luba enne teisi pardale minna. Kõige hullem asi, mida nad teha saavad, on vastata eitavalt. Kaotada pole midagi.

4. Anna oma lapsele midagi närida ja imeda õhkutõusu ning maandumise ajal. See hoiab teda tegevuses ning aitab vähendada kõrvade lukku minemist. Isegi täiskasvanutel soovitatakse õhkutõusu ja maandumise ajal närida nätsu või lonkshaaval vett juua.

5. Kuigi igas lennukis on beebidele mõeldud mähkmelaud, siis proovi võimaluse korral mähkmeid vahetada siiski oma istme juures. Nii väldid ebamugavat asjade tassimist.

6. Kanna kaasas paari suurt läbipaistvat korduvalt suletavat kotikest. Pane ühe sisse mähe ja paar salvrätikut, teise aga taaskasutatavad asjad – kreemid, puudrid jne. Nii ei pea sa kaasas kandma suurt mähkmetekotti. Suletavad kotid on head ka kasutatud mähkmete jaoks – paned sinna sisse, sulged koti ning viskad lihtsalt minema.

7. Lisaks lapse vahetusriietele mõtle ka enda peale. Palju õnnetusi juhtub lisaks lapse riietega ka emmede riietega.

8. Vajad vett, et lapsele pulbrist süüa teha? Osta pudel pärast turvakontrolli läbimist. Samuti võid alati abi küsida stjuardessidelt, kes üldjuhul on hea meelega nõus aitama nii kuuma kui külma veega.

9. Kui reisid üksi, siis palu stjuardessil hoida su beebit ajal, mil külastad WCd.

10. Kartes või teades, et su laps võib hakata lennukis palju nutma ja jonnima, vabanda lähedalolevate reisijate ees juba ette ära. Nii väldid õelaid pilke ja inetuid sõnu, sest oled juba vabandanud ju!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles