Eesti talutoitu reklaamitakse lõbusa märulireklaamiga

Kadri Suurmägi
, toimetaja
Copy
Mis on see põhjus, mis paneb lapselapsi karjatama ja vanaisa neid meeleheitlikult päästma tõttama? See selgub lühifilmist.
Mis on see põhjus, mis paneb lapselapsi karjatama ja vanaisa neid meeleheitlikult päästma tõttama? See selgub lühifilmist. Foto: Kuvatõmmis videost

Kui neil päevil hullutab kinokülastajaid “Vanamehe film”, kus lapselapsed tulevad vanaisale külla, on natuke sarnane motiiv valitud ka Eesti talutoidu tutvustamiseks. Ka seal algab kõik sellest, et lapselapsed saabuvad vanavanematele külla. Lühifilmis on tossu ja appikarjeid ning näeb lapsi päästma tõttavat vanaisa. Lõpplahendus on aga humoorikas ja kutsub kõiki eelistama Eesti talutoitu.

Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kerli Ats selgitas, et talutoidu lühifilm loodigi eesmärgiga tutvustada lõbusa looga kvaliteetset kodumaist talutoodangut, sest väiketöötlejate on üheks suureks väljakutseks oma toodete turundamine ja turustamine.

Et talutoidu tootjatel aidata oma toodangut tutvustada, lõi Eestimaa Talupidajate Keskliit 2014. aastal kaubamärgi "Ehtne Talutoit", mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust.

Atsi sõnul on rõõmustav, et viimastel aastatel on üha rohkem väiksemaid põllumajandustootjad leidnud võimaluse oma toodangu väärindamiseks, et selle eest siis ka õiglasemat ja kõrgemat hinda saada.

Talutootmine toimub reeglina käsitööna ning kogused, mida taludes toodetakse ei ole nii suured, et talutootmine suudaks hinnas konkureerida suurte tööstustega.

“Väiketöötlejad panevad rõhku tootearendusele, et eestlaste armastatud traditsioonilised maitsed muuta põnevamaks ning läbi selle pakkuda tarbijatele kvaliteetset kodumaist toodet, mis on valmistatud meie oma taludes, arvestades meie oma maitse-eelistusi. Talutootmine toimub reeglina käsitööna ning kogused, mida taludes toodetakse ei ole nii suured, et talutootmine suudaks hinnas konkureerida suurte tööstustega,” põhjendas ta.

Tänu taludele on meil olemas mahetoit, kitse- ja lambakasvatus, lihaveisekasvatus, köögivilja-, puuvilja- ja marjakasvatus, maitse- ja ravimtaimede kasvatus ja palju muud taolist. Talutoidu suurimaks trumbiks ongi selle tervislikkus ja mitmekesisus, rõhku pannakse nüanssidele.

Talutoidu lühifilm loodi turuarendustoetuse abil.

 

Kolm väga head põhjust, et eelistada talutooteid

  1. Kui tööstuslikule tootmisele on omane anonüümne masstoode, siis talutootmises on alati kindel isik, kes vastutab, olgu selleks siis taluperemees või -perenaine. Just isiklik hool ja suhtumine on see, mis teeb talutooted eriliseks.
  2. Isiklik vastutus pole seotud üksnes kvaliteedi tagamisega, vaid ka vastutusega keskkonna ja loomade heaolu eest. Valdav osa taludes peetavast piimakarjast pääseb karjamaadele värske õhu ja päikese kätte. Selline loomapidamise viis annab eelduse kvaliteetsete ja maistvate piimatoodete valmistamiseks.
  3. Kuna talupered elavad oma põldude keskel, on neil eriline motivatsioon toota põllumajandussaadusi keskkonda säästvalt, sest sellega hoiavad nad puhtana ka oma kodupiirkonna elukeskkonda. See seletab, miks valdav osa mahetoodetest toodetakse peretaludes. Talutoit on kasvatatud ja valmistatud suure vastutustunde ja südamega, panustades sellesse oma parimad oskused. Talutoidul on teel tarbijani vähem vahendajaid.

    Allikas: Kerli Ats/Eestimaa Talupidajate Keskliit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles