Roheline kohv tõotab nii head figuuri kui tervist

Naine
Copy
Foto: YEN DUONG / REUTERS

Kohv ja tema positiivne toime kehale on teada-tuntud, kuid nüüd on luubi all uus sort, mis on siiani teenimatult tähelepanuta jäänud ja tõotab pikaajalist edu kaalust allavõtmisel. Selleks on roheline kohv. 

Vastukaaluks tavalisele mustale kohvile meenutab roheline kohv pigem rohelist teed.

Seda kohvisorti tarbitakse hapu maitse tõttu mitte niivõrd naudingust, vaid pigem tema tervislike omaduste tõttu.  Müügil on ka rohelise kohvi kapslid. Positiivse kõrvaltoimena võib nimetada ka väiksemat kofeiinisisaldust, mistõttu sobib ta eriti hästi neile, kellel normaalne röst tekitab närvilisust ja unetust. 

Kuna seda kohvi ei röstita ja teda tarbitakse tema algsel kujul, siis säilivad ka kõik positiivsed koostisained. Roheline kohv sisaldab klorogeenhapet (toores kohvioas on klorogeenhapet ligi seitse protsenti), mis takistab keha veresuhkrutaseme tõusu ja rasva- ning suhkruladestumist. 

Kuidas aitab roheline kohv alla võtta?

Klorogeenhape toimib kahel viisil: esiteks mõjuvad selles sisalduvad antioksüdandid positiivselt naha vananemise vastu, teiseks, nagu näitavad uuringud, takistatakse kehas neid ensüüme, mis vastutavad rasva- ja suhkruladestumise eest, kirjutab Elle. 

Kui tahad klorogeenhappesisaldust kehas märkimisväärselt suurendada, on päevakorras kaks kuni kolm tassi hommikul. See peaks see hoidma ära veresuhkrutaseme tõusu pärast einet ja aitama sedasi pikemas plaanis alla võtta. 

Loomulikult on aga kõige tähtsam ikka tervislik ja mõõdukas toitumine ning pidev treeningprogramm, et ka roheline kohv saaks oma panuse anda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles