See asi teeb sind õnnelikumaks

Naine
Copy
Foto: Keenan Constance / Pexels

Kas sa oled mõelnud, mis sind päriselt õnnelikuks teeb? Psühholoogid teavad vastust. Ja see on üllatavalt lihtne. 

Maailmas on nii palju õnneretsepte, et ülevaadet säilitada on päris raske. Aga mis teeb tõeliselt õnnelikuks? Psühholoogid selgitasid selle välja. Põneval kombel ei ole see pidevalt uute asjade katsetamine, vaid pidevalt ühe ja sama tegemine. Jah, tõepoolest: rituaalid teevad su õnnelikuks — ja lausa iga päev!

Iga päev ühe ja sama tegemine teeb sind iga päev õnnelikuks

Kas sul on oma kindlad harjumused? Tass kohvi hommikul, jooksmaskäimine pärast tööd või igal õhtul samal ajal raamatu lugemine. Rõõmusta, sest just see teeb su rahulolevamaks. Ja põhjus ongi selles, et sa teed seda iga päev, ütleb psühholoog Eric Barker. Su keha rõõmustab rituaali üle nii väga, et ta teeb enne seda asju palju teadlikumalt. Kui sa loed näiteks raamatut, siis sa teed enne oma olemise diivanil mugavamaks või kui sa valad piima kohvi peale enne nautima hakkamist, siis sa teed seda palju teadlikumalt. 

Väike õnnekontroll

Kuidas sa teed kõige paremini kindlaks, kui palju head sulle rituaalid teevad? Jälgi ennast, kui sa tuled puhkuselt tagasi koju. Kas sa tunned taas rõõmu sellest hommikusest tassist kohvist, jooksmaskäimisest pärast tööd ja raamatust õhtul? Täpselt! Harjumused ja rituaalid aitavad sul asjadeks ette valmistuda, teevad sind õnnelikumaks, rahulolevamaks ja annavad eneseusalduse. 

Pane tähele: see, mida sa päeval teed, ei ole alati tähtis. Tähtis on: tee ikka ja alati sedasama. Palju õnne!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles