Nädala uued filmid: Laudamärul, ufod, Jackie ja Arnold Vene filmis, neetud paat, nõretav naistekas, maffia ja Megan Fox

Spekter
Copy
«Vanamehe film»
«Vanamehe film» Foto: Kuvatõmmis

Algav kinonädal tuleb tänavuse hooaja üks mitmekülgsemaid: lisaks kauaoodatud Vanamehe-filmile on ekraanile oodata ohtralt nalja, seiklusi, romantikat ja põnevust.

Laudamärul läheb lahti! Ilmus «Vanamehe filmi» ametlik kinotreiler, lehmaga ja puha

24. septembril esilinastub kauaoodatud kodumaine «Vanamehe film». Tegemist on eestlaste seas juba 7 aastat palavalt armastatud Vanamehe eepilise road-movie ehk teekonnafilmiga.

Lugu algab, kui lapšelapsed tulevad suveks maale Vanamehele külla. Idüllilisest suvepuhkusest vanaiša juures on asi kaugel, sest Vanamees ruunab karmi maa tööga nii lapsi kui ka oma lüpsilehma. Jõmpšikad ei mõista maaelu kombeid ja põhjustavad hinnatud lehma põgenemise. Nüüd on Vanamehel ja lastel aega 24 tundi, et lehm üleš leida ja udar kahjutuks teha, sest nagu me kõik teame – üle ööpäeva lüpsmata udar plahvatab ja põhjustab hirmsa piimatuumakatastroofi! Sellel teekonnal seisavad meie kangelased silmitsi maaelu põlgavate hipsteritega, iidselt targa Puujumalaga, meeleheitel saekaatrimeestega, kõhukinnisuse käes vaevleva karuga ning lehma surma himustava Piimavanaga. 

Täispika animatsiooni režissöörideks ja stsenaristideks on Mikk Mägi ja Oskar Lehemaa. Küsimusele, kes on Vanamees, vastavad autorid, et ta on heatahtlikult vastutustundetu elumees, kes armastab oma lauta ning piimabišnušit. «Vanamehe filmi» vaataja ei pea autorite kinnitusel olema olnud pikaaegne Vanamehe fänn, et filmis toimuvat mõista või sellele kaasa elada – film on mõeldud kõigile, kes peavad lugu äkilisest huumorist ja tempokast astumisest. «See film on šulle, mulle, meile kõigile ja Eešti rahvale!»

Tegelaskujudele annavad oma hääled Mikk Mägi, Jan Uuspõld, Märt Avandi, Indrek Ojari, Mart Kukk, Kristjan Lüüs, Jaagup Kreem ja paljud teised. Filmi tootjateks on BOP! Animation ja Apollo Film Productions.

Apollo Kinodes alates 25. septembrist 2019. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Eestikeelne treiler: Lammas Shauni uues filmis hädamaandub farmis UFO huvitava külalisega

Neli aastat pärast armastatud multikategelase Shauni esimest täispikka seiklust on sel sügisel kinodesse tulemas järgmine film «Lammas Shaun.Film.Farmigeddon» (Shaun the Sheep Movie: Farmageddon). Kui farmis hädamaandub ufolaev, saab Shaun sõbraks vahva tulnukaga, keda tuleb aga kaitsta kurjade jõudude käest, kes kosmilist külalist vangi tahavad võtta. 

Apollo Kinodes alates 27. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Möllu kogu raha eest! Märuliveteranid Jackie ja Arnold kütavad kirgi Vene-Hiina pimestavalt kirevas «Draakoni pitseri saladuses»

Pärast mitut pikka ja piinarikast tootmisaastat jõuab viimaks kinoekraanidele Venemaa ja Hiina koostöös valminud eriefektide rohke fantaasiaseiklus «Draakoni pitseri saladus» (Journey to China: The Mystery of Iron Mask), milles astuvad üles USA märulilegendid Arnold Schwarzenegger ja Jackie Chan.

Jonathan Green (Jason Flemyng) on inglise rändur ja maadeuurija. Vapper rändur on oma avastustega küllaga tuntust kogunud. Tema tegemiste vastu tunnevad huvi isegi kuningad ja keisrid. Jõudmata välja puhata veel eelmisest ekspeditsioonist, asub Jonathan jälle teele. Sel korral teeb keiser talle ülesandeks kaardistada maa-ala, kuhu pole veel kunagi ühegi ränduri jalg astunud. Seigeldes ja kaardistades uusi territooriume, satub Green juhuslikult täiesti tundmatutele Hiina aladele, kus teda ootavad ohtlikud seiklused, maagia ja müstilised olevused.

Apollo Kinodes alates 27. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Paadihuviline Gary Oldman satub mereõudukas «Mary needus» tapjavaimude meelevalda

Veel enne kui Oscari-võitja Gary Oldman koos Antonio Banderasega komöödias «Pesumaja» Meryl Streepi kiuste kindlustusturgu pettustega vahtu kütavad, tuleb tal läbi käia korralikust tsentrifuugirežiimist õudusfilmis «Mary needus» (Mary).

David (Gary Oldman) on abieluraskustes vaevlev pereisa, kes soovib oma perekonnale paremat elu. Ühel päeval ostab David impulsiivselt vana laeva, uskudes, et see ongi tema pääsetee õnnele ja loomulikult minnaksegi õige pea üheskoos laevareisile. Laevale jõuavad peale Davidi ka tema abikaasa Sarah (Emily Mortimer), nende kaks tütart ja kaks noormeest. Ei möödu kuigi palju aega enne kui selgub, et asi on õnnest kaugel – juhtuma hakkavad hoopiski kummalised ja hirmsad sündmused ning meresõidust saab õuduste reis.

Apollo Kinodes alates 27. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Ohtlik mäng! Romantilises draamas «Kellel poleks saladusi?» põleb noor naine kirest oma ülemuse vastu

Praeguse aja ühe edukaima kirjaniku Sophie Kinsella («Ostuhullu pihtimused»), eesti keeleski ilmunud romantilise komöödia ekraniseering «Kellel poleks saladusi?» (Can You Keep a Secret?) satub noor naine kirgede keerisesse.

Emma Corrigan (Alexandra Daddario) on noor naine, kellel on elus justkui kõik olemas ning elu läheb ülesmäge. Ühel tööreisil satub Emma lennuk aga ohtlikku olukorda ning arvates kõige halvemat, pihib Emma oma saladusesed täiesti võõrale mehele, Jack Harperile (Tyler Hoechlin). 

Õnnelikult siiski maa peale jõudnuna arvab Emma, et ei näe Jacki enam kunagi ning ta salajased mõtted jäävadki saladuseks, kuid ta üllatus on suur, kui tuleb välja, et Jack on selle firma omanik, kuhu ta tööreis teda viis.

Peaosades on särav Alexandra Daddario («San Andreas», «Baywatch») ning Supermanina «Supergirli» sarjast tuntud Tyler Hoechlin («Road to Perdition», «Fifty Shades Freed»). Kõrvalosades näeme Laverne Coxi, Kimiko Glenni ja Judah Friedlanderit.

Apollo Kinodes alates 27. septembrist 2019. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Põnevusfilmis «Informaator» imbub plindris eksvang trellidega taga maffiaringi

Põnevikus «Informaator» (Informer) tuleb Joel Kinnamanil seista võimatute valikute ees ja teha kõik selleks, et päästa end ja oma perekonda. Auväärselt erru saadetud erivägede sõdur Peter Koslow’ (Joel Kinnaman) maailm pööratakse pahupidi, kui ta oma naist (Ana de Armas) kaitstes kaklusesse satub ja vangi pannakse. Vastutasuks FBI (Oscarile kandideerinud Rosamund Pike ja Clive Owen) informaatoriks hakkamise eest pakutakse talle varem vabanemist. Tal tuleb oma oskusi kasutada, et tabada New Yorgi võimsaim maffiaboss Kindral. Kuid kui Koslow’le vabaduse tagama pidanud FBI operatsiooni käigus hukkub NYPD salapolitseinik, on Koslow äkitselt maffia ja FBI risttules. Kindral nõuab, et Koslow süü enda peale võtaks, ning saadab ta tagasi vanglasse narkoäri ajama. FBI jällegi leiab, et Kindrali palvel vanglasse naasmine on ainus viis nendega leppe püsima jäämiseks. Võimatute valikute ees seisev Koslow peab vanglasse naasma, kus ta hakkab koostama plaani, et pääseda New Yorgi kolme võimsaima organisatsiooni – maffia, NYPD ja FBI küüsist ning päästa end ja oma perekonda.

Apollo Kinodes alates 27. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Megan Foxist ja James Francost saab sõgeda huumoriga retrodraamas «Zeroville» saatuslik Hollywoodi-paar

«Zeroville» (Zeroville) on lugu 24-aastasest arhitektuuritudengist Vikarist (James Franco, kes ühtlasi ka filmi režissöör), kes suundub 1969. aastal Hollywoodi, et teha teoks oma pöörased unistused.

Kõrvaltvaatajale tundub Hollywoodis lihtsa jooksupoisina alustav Vikar autistina – selle põhjustas raske lapsepõlv ja agressiivsest usufanatist isa. Küll aga on noormehel väljanägemist ning lisaks avaldavad muljet tema jõulised tätoveeringud. Tegelikkuses on tegu aga verisulis visionääriga, viitsütikuga pommiga, mis vaid ootab, et kuskilt tuleks saatuslik säde. Ta leiab end Hollywoodis läbi lüüa üritajate seltskonnast, kus liigub nii tähtsamaid kui ka vähemtähtsaid tegelinskeid, aga samuti ka saatuslikke kaunitare. Üks neist on Soledad (Megan Fox), kellega tasapisi karjääriredelil ülespoole liikuval Vikaril tekib suhe, mis viib omakorda välja ootamatute ja traagiliste sündmusteni.

Teistes osades astuvad üles nimekad näitlejad Will Ferrell, Seth Rogen jt.

Apollo Kinodes alates 13. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles