Pepu taeva poole, enesekindlus lakke! Neli joogapoosi, mis parandavad su seksielu

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Foto: Shutterstock

Jooga mõjub su kehale toniseerivalt, pingutab lihaseid, vähendab stressi ja tõstab füüsilise energia taset, kuid kas sa teadsid, et see mõjub hästi ka su seksielule?

On palju asendeid, mis suurendavad vaagnapiirkonnas vereringlust, ütleb Kate Hanley, kes on joogatreener, keskkonna MsMindbody.com looja. Kui vaagnapiirkonnas on rohkem verd, on see rohkem «elus», mis tähendab, et naudid voodielu rohkem. Jooga aitab sul ka lõõgastuda ja olla avatum, seda nii füüsiliselt kui emotsionaalselt.

Jooga vabastab emotsionaalseid ja füüsilisi piiranguid ning aitab sul jõuda seisundisse, kus sa oled intiimsusele vastuvõtlikum.

Milliseid asendeid proovida, et voodielu kuumemaks muuta? Siin on viis, mida Hanley soovitab.

  1. Sfinks. Leba kõhuli, jalad, vaagen, kõht ja käsivarred matil. Su rinnak peaks olema tõstetud, toetu käsivartele ja vaata otse ette. Tunneta, kuidas vaagna raskus vajub vastu põrandat. Võid öelda mantrat «Vam», rõhutades v-tähte – tunneta, kuidas vibratsioon läbi su kere liigub.

    Mida see teeb: venitab seljalihaseid ja tugevdab kerelihaseid. Suurendab elujõudu.

  2. Lebav ingel. Istu, jalad kõverdatud ja tallad kokku surutud. Kui tarvis, kasuta rulli keeratud rätikuid reite all toetuseks ning heida pikali, kuni su ülakeha ja pea mugavalt matil või rätikutel puhkavad. Käed võid panna kõhule, moodustades nimetissõrmedest ja pöialdest kolmnurga. Kuid käed võivad olla ka põrandal, peopesad keeratud üles. Püsi poosis kaks-kolm minutit, luba kehal lõdvestuda ja põrandasse vajuda.

    Mida see teeb: venitab reite sisekülgi ja kubemelihaseid. Leebelt soodustab see vaagnapiirkonnas vere liikumist, avab reied ja südame. Aitab lähemale jõuda sügavale lõõgastusele, vähendab stressi. Selles asendis tunnevad inimesed sageli ärevuse kadumist ning nad on vastuvõtlikud intiimsustele.

  3. Avatud ingel. Istu põrandal, jalad sirged ja laia nurga all avatud. Varbad lae suunas. Hoia oma selg sirge ning suru sõrmed või peopesad põrandale. Sa võid ka vajuda ettepoole, «kõndides» sõrmedega nii kaugele ette põrandale, jalgade vahele, kui sa suudad.

    Mida see teeb: parandab painduvust ja vereringet alakehas.

  4. Koerapoos. Alusta neljakäpakilt. Tugevda oma jalgu, tõstes puusad taeva poole. Hoia käed sirged, peopesad matil. Su kannad ei pruugi veel maha ulatuda, aga sellest pole midagi. Su kere peaks paistma tagurpidi V-tähe kujuline.

    Mida see teeb: tõstab enesekindlust ja parandab lihastoonust. «See on ka iseenesest seksikas – su pepu on taeva poole ja sa tunned end tugeva, pika ja lõõgastununa,» ütleb Hanley. Poos parandab ka lihaspingeid seljas ning üleüldist painduvust, mis ainult suurendab su seksuaalset loomingulisust.

Suurenda intiimsust

Nii algajate kui edasijõudnute jaoks toetab nende harjutuste regulaarne tegemine paindlikkust, parandab kehateadlikkust ja aitab kaasa särtsuvale voodielule. Jooga abiga tunned end oma kehas mugavalt, mis tähendab, et sa oled suurema tõenäosusega lõõgastunum ja seksuaalsuhetes tunned end enesekindlamana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles