PM Hollandis. Cretu: vormis väljas Vennost pole kasu, koondisest loobumine oli tema otsus

Copy
Gheorge Cretu ja Robert Täht.
Gheorge Cretu ja Robert Täht. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretult küsiti pärast neljandat järjestikust kaotust – mis minetas edasipääsuvõimalused –  EM-finaalturniiri, kas homne mäng Ukrainaga on tema viimane Eesti meeskonna eesotsas. Ta vastas: «Ma ei ütle praegu emotsioonide pealt midagi.» Cretu lisas, et Oliver Venno koondisest eemalejäämine polnud mitte tema, vaid mängija otsus.

Rahvuskoondise peatreener ebaõnnetumises kedagi süüdistada ei tahtnud.

«Ei saa süüdistada inimesi alaliidus, mängijad ega kedagi teist, et finaalturniir on niimoodi läinud. Ma ei ole eelmistel aastatel öelnud, et meil on olnud ebaõnne. See on sport, tõusude ja mõõnadega. Arvan, et väike riik nagu Eesti, ei olnud võitja platsil, teeb siiski midagi suurt selle riigi jaoks.»

Sel turniiril tundis Eesti puudust diagonaalründajast. Cretu sõnul ta Oliver Venno koondisest eemale jätmist ei kahetse.

«Mind ei huvita Venno. Tal oli eesmärk teha viis nädalat seda sama, mis teised kutid tegid, aga ta lihtsalt ei täitnud plaani. Ta on üks meie parimaid mängijaid, aga kui ta pole vormis, ei ole temast kasu. See, mida te räägite, on jama. Mina ei otsustanud teda välja jätta, see oli ta enda otsus olla üle 120 kg. Mäletate teda kuldliigas, ta polnud võimeline seal ühtki punkti tooma. Aga minu jaoks on ta sellest hoolimata uskumatult hea mängija. Mängijana ja inimesena ta meeldib mulle väga,» kommenteeris Cretu.

Rumeenlasest peatreeneri sõnul kahes viimases mängus suhtumise ja häälestatuse taha midagi ei jäänud.

«Teadsin, et alagrupi neli viimast mängu osutuvad rasketeks. Me ei mänginud esimesi kohtumisi sama energiaga nagu täna. Tšehhi vastu oli meie häälestatus juba hea, aga nad näitasid lihtsalt matši alguses uskumatult head mängu. Ma ei saa süüdistada meeste suhtumist.»

Enda tuleviku kohta Cretu kommentaare anda ei tahtnud. «Pärast emotsionaalset mängu ma otsuseid oma tuleviku kohta ei tee. Ma ei tea, millal saabub selgus. Olen olnud 6 aastat ühes kohas nende kuttidega. Pole ilus ja korrektne öelda peale sellist emotsionaalset hetke lihtsalt head aega.»

Rahvuskoondise peatreener lubas homses kohtumises anda taas mänguaega rohkematele meestele, sest põhimehed (nt Robert Täht) olla omadega juba üpris läbi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles