Emadele ei meeldi laste juures jõule veeta, sest nad ei saa köögis võimutseda

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Inglismaal teostatud uuring näitas, et üks kolmandik Briti emadest ei naudi pühasid oma laste kodus, sest nad arvavad, et saaksid jõulutoitude valmistamisega ise paremini hakkama, vahendas dailymail.co.uk.

Uuringu tulemustest selgus, et paljud emad sooviksid pidulikku päeva ise korraldada, sest arvavad, et saaksid paremini hakkama. 14 protsenti uuringus osalejatest nentis, et on tüdinenud käed rüpes istumisest ja sama suur protsent väljendas pahameelt, et neid ei lasta kööki.

Üks kümnest vastas, et toit ei ole nõutud tasemel ja kindlasti ei vasta nende isiklikele standarditele.

Co-Operative Foodsi esindaja selgitas, et emadele meeldivad jõulud just seetõttu, et see on üks kord aastas, mil kogu pere tuleb kokku ja suurim tähelepanu on söögil. «Kui see aga ei ole õigesti valmistatud, teeb see emad nukraks. Jõulupeo korraldamine on kunst, mille õppimine võtab aastaid, et korraldaja oleks vilunud, oskaks kõiki lõbustada ja õigesti toita ning joota,» selgitas ta.

Uuring näitas, et üht kolmandikku emadest häirib liigne teleka vaatamine jõuluõhtul. 16 protsenti arvas, et lapsed mängivad siis liiga palju mänge, kui võiksid tegeleda rohkem traditsiooniliste tegevustega ja kingid ükshaaval üle anda.

Uuringust järeldus, et viiendikule emadele ei meeldi muutused. Nad eelistavad, et traditsioonidele jäädakse kindlaks ja jõuluõhtut veedetaks nende kodus, nende reeglite järgi.

Lausa 18 protsenti vastanutest tunnistas, et eelnevad jõuluõhtud nende laste kodudes olid kohutavad ja väiksed lapsed muudkui jooksid ringi.

13 protsenti uuringus osalejatest väitis, et nägi, kui stressis nende minia või tütar eelmisel jõuluõhtul ise õhtut korraldades oli, kuigi neile endale väga meeldiks kõike seda ise teha.

Emad ei tahtnud siiski väga kriitilised olla ja koguni 69 protsenti vastanutest ütles, et kui noored vanemad stressi ületasid, muutus ka nende valmistatud toit paremaks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles