Tallinna kommunaalameti juht jäi korruptsiooniväärteos lõplikult süüdi (3)

Andres Einmann
Copy
Ain Valdmann
Ain Valdmann Foto: Sander Ilvest

Riigikohus jättis täna menetlusse võtmata Tallinna kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni kaitsja kassatsioonkaebuse, seega jäi linnaameti juht lõplikult süüdi korruptsiooniväärteos.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo määras tänavu 7. jaanuaril Ain Valdmannile toimingupiirangu rikkumise eest väärteo korras 600-eurose trahvi.

Nimelt oli Ain Valdmann üheaegselt Tallinna kommunaalameti juhataja ja MTÜ Tallinna Kommunaalmajanduse Ühing juhatuse liige. Ain Valdmann saatis oma käskkirjaga kommunaalameti töötajaid Tallinna Kommunaalmajanduse Ühingu korraldatud koolitustele, seminaridele ja ringreisidele nii Eestis kui ka välisriikides.

Samuti on Valdmann Tallinna kommunaalameti juhatajana kooskõlastanud aastate jooksul Tallinna Kommunaalmajanduse Ühingu esitatud arveid enam kui 30 000 euro ulatuses.

Valdmanni hinnangul ei ole ta väärtegu toime pannud ning taotles kohtus politsei määratud väärteootsuse ja trahvi tühistamist.

Harju maakohus otsustas tänavu mai lõpus, et Valdmann on toimingupiirangut rikkunud kuid kohus tühistas osad politsei väärteoprotokollis mehele ette heidetud episoodid. Ühtlasi vähendas kohus Valdmannile mõistetud trahvi 400 eurole.

Korruptsioonivastane seadus näeb toimingupiirangu rikkumise eest ette maksimaalselt kuni 200 trahviühiku ehk kuni 800 euro suuruse trahvi.

Valdmann kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse mis jättis ta korruptsiooniväärteos süüdi.

Valdmanni kaitsja vandeadvokaat Ain Alvin esitas otsuse peale riigikohtule kassatsoonkaebuse. Riigikohus tegi täna kaebuse menetlusse mittevõtmise määruse, millega Valdmann jäi korruptsiooniväärteos lõplikult süüdi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles