Blogi: Liverpool ja Chelsea kaotasid, Barcelona leppis Dortmundiga viiki

Postimees Sport
Copy
Napoli kaitsja Kalidou Koulibaly (vasakul) ja Liverpooli ründaja Mohamed Salah.
Napoli kaitsja Kalidou Koulibaly (vasakul) ja Liverpooli ründaja Mohamed Salah. Foto: Martin Rickett / EMPICS Sport

Euroopa jalgpalli Meistrite liiga tiitlikaitsja Liverpool läks alagrupiturniiri esimeses voorus vastamisi Napoliga ja kaotas võõrsil 0:2. Londoni Chelsea jäi kodus 0:1 alla Valenciale, Dortmundi Borussia ja Barcelona leppisid väravateta viiki ning Milano Inter pääses Tšehhi meistri Praha Slavia vastu šokk-kaotusest.

Tulemused

E-grupp:

  • Napoli – Liverpool 2:0 (82. pen. Dries Mertens, 90+2. Fernando Llorente)
  • Salzburg – Genk 6:2 (2., 34., 45. Erling Braut Haland, 36. Hee-Chan Hwang, 45+2. Dominik Szoboszlai, 66. Andreas Ulmer – 40. Jhon Lucumi, 52. Mbwana Samata)

F-grupp:

  • Milano Inter – Praha Slavia 1:1 (92+2. Nicolo Barella – 64. Peter Olayinka)
  • Dortmundi Borussia – Barcelona 0:0

G-grupp:

  • Lyon – Peterburi Zenit 1:1 (50. pen. Memphis Depay – 41. Sardar Azmoun)
  • Lissaboni Benfica – Leipzig 1:2 (84. Haris Seferovic – 69., 79. Timo Werner)

H-grupp:

  • Londoni Chelsea – Valencia 0:1 (74. Rodrigo)
  • Amsterdami Ajax – Lille 3:0 (18. Quincy Promes, 50. Edson Alvarez, 62. Nicolas Tagliafico)

Enne mänge (autor Karl-Joosep Küngas):

Euroopa klubijalgpalli tugevaim sari saab avalöögi ja eesootav hooaeg tõotab tulla võimas. Õhus on küsimused. Kas Liverpool suudab korrata 70ndate lõpus sooritatud vägitegu ja võita Euroopa tugevaima võistlussarja kahel hooajal järjest. Kumb jääb sel korral peale, kas Lionel Messi või Cristiano Ronaldo ning ehk tõstab kumbki neist taas kord karika pea kohale? Sellele kõigele saame vastuse pärast kaheksat kuud, kui 30. mail peetakse Türgis Atatürki Olümpiastaadionil Meistrite liiga finaal.

Loosi tahtel lähevad teist aastat järjest vastamisi Napoli ja Liverpool, kes kuuluvad E-alagruppi. Tiitlikaitsja Liverpooli vorm on hiilgav ja Inglismaal ollakse pidurdamatus hoos, viiest mänguvoorust on kirjas täisedu 15 punkti. Omad võimalused on ikkagi ka Napolil, sest kindlasti on neil väga hästi meeles eelmisel hooajal kodus peetud kohtumine, kui Lorenzo Insigne 90. minuti väravast saadi magus 1:0 võit. Olenemata tänasest tulemusest ei tohiks kummalgi meeskonnal edasipääsuga raskusi tulla.

Kõige põnevamad lahingud ootavad ees kindlasti F-alagrupis, sest jaht kahele edasipääsu tagavale kohale on väga intrigeeriv. Nii Barcelona, Milano Inter kui ka Dortmundi Borussia soovivad siit kvalifitseeruda, kuid üks peab ilmselt leppima Euroopa liiga kohaga. Neljandana alagrupis olev Praha Slavia saab kuus kõrgetasemelist mängu, kus loodetakse vähemalt punktiarve avada. Avavooru põnevuslahing toimub Saksamaal, kui Dortmundile sõidab sel sajandil esimest korda külla Barcelona. Kataloonia hiiule saabus enne mängu rõõmusõnum, et nende täht Lionel Messi on taas mängukõlblik. Dortmund tõestas nädalavahetusel, et nende vormikõver on tõusuteel, kui 4:0 alistati Bayer Leverkusen. Samal ajal loputas Barcelona koduliigas 5:2 Valenciat.

Meistrite liiga alagrupiturniiri esimene mängudepäev.
Meistrite liiga alagrupiturniiri esimene mängudepäev. Foto: © GRAPHIC NEWS

Kõige ühtlasem on kindlasti G-alagrupp, kust puudub kindel soosik. Parimas hoos tundub olevat Leipzig, kes läheb eurohooajale vastu, olles Saksamaa Bundesligas liidrikohal, laupäeval suudeti kaotusseisust välja rabeleda ja viigistada Müncheni Bayerniga. Nüüd tuleb Saksamaa meeskonnal reisida Portugali meistri Benfica juurde, kes on koduväljakul Euroopas kõikidele keeruline vastane. Enne seda kohtumist lükkavad palli mängu Lyon ja Zenit. Mõlemad meeskonnad harrastavad väga ründavat mängustiili ning vaatemängulisust jagub küllaga. Prantsusmaal toimuvas leidvas lahingus peetakse kergeks soosikuks kodumeeskond Lyoni.

Võistlustulle astub ka eelmisel hooajal Euroopa liigas triumfeerinud Londoni Chelsea. Tegemist on Frank Lampardi treeneridebüüdiga eurosarjas, kuid tänavune hooaeg kulgeb üsna heitlikult ja alles harjutakse uue lootsi käekirjaga. Inglaste ohtlikem mees platsil on Tammy Abraham, kes sai nädalavahetusel hakkama esimese kübaratrikiga Premier League’is. Inglismaale sõidab neile külla Barcelonale kaotanud Valencia, kes püüab ennast nüüd veidi rehabiliteerida. Eelmise hooaja edu soovib korrata Amsterdami Ajax, kes võtab vastu üle seitsme aasta taas Meistrite liigas palliva Lille’i. Ajaxist on lahkunud küll mitmed olulised mängijad, aga nende noorte armee on võimeline üllatama ka sel hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles