Kartul aitab tumedate silmaaluste ja hallide juuste vastu

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Ja mitte ainult! Kartulid on nii magneesiumi- kui kaltsiumirikkad. Samuti sisaldavad nad rauda ja B-vitamiini. Sydney ülikooli teadlased arvutasid välja, et kartulid pidurdavad näljatunde tekkimist kolm korda paremini kui samas koguses saia ja annavad mõnusa rahulolutunde.

Kartulid on vahepeal põlu alla sattunud, kuna nad tegevat paksuks, kirjutab Welt der Wunder, kuid keedukartul sisaldab vaid 65 kuni 70 kalorit 100 grammi kohta. Asi on ikka eelkõige valmistusviisis. 

Lisaks on kartulid kõrge C-vitamiini sisaldusega — 17 milligrammi 100 grammi kohta. Seega panevad kartulid tööle rasvaainevahetuse ja hoiavad sidekoe elastsemana. C-vitamiin säilib kõige paremini, kui keedad kartuleid koos koorega. 

Kartulid aitavad ka ilumuresid lahendada.

Kartuliviilud tumedate silmaaluste vastu

Pikaleveninud peoõhtu või unetu öö tagajärjed vaatavad järgmisel hommikul peeglis eelkõige silmade alt vastu. Jahutatud kartuliviil leevendab tumedaid rõngaid ja silmaturseid.  Pole vaja muud teha, kui kartul tunniks ajaks külmkappi panna, viiludeks lõigata ja silmadele asetada. Silmade alla võib kanda ka  toore riivitud kartuli mahla ja pesta umbes veerand tunni pärast jälle maha. 

Niiskus janusele näonahale

Kartulid on näomaskideks ideaalne koostisosa, sest nad niisutavad hästi ja rahustavad nahka. Ebapuhta naha vastu on tõhus riivitud kartul, mida võib segada ka lusikatäie sidrunimahlaga. 

Kuiva naha puhul sega riivitud kartul kahe teelusikatäie oliiviõli ja teelusikatäie meega ning kanna puder näole. 

Varjutab halle juukseid

Kartulivesi muudab juuksed ilusaks ja tugevaks. Ta annab rohkem läiget, terve peanaha ja mahendab isegi hallide juuste tooni, kuna laseb juustel veidi tumedamana välja paista. Kartulivee tegemiseks koori kartulid, kalla koortele kuum vesi ja lase 30 minutit tõmmata. Eemalda koored ja kurna vesi. Pärast juuksepesu šampooniga loputa oma kiharaid kartuliveega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles