Pildid ei valeta: kõige veidramad asjad, mida inimesed järjehoidjatena kasutavad

Copy

Twitteris on lahti läinud põnev algatus – raamatukoguhoidjad avaldavad, mis on kõige kummalisemad järjehoidjateks pandud esemed, mis nad on tagasi toodud raamatute vahelt leidnud. Eriti üllatav on see, kui sageli on trükiste vahele pressitud toitu, kusjuures lugejate suur lemmik tundub olevat järjehoidja asemel juustuviil.

Twitteri lõim omapärastest järjehoidjatest sai alguse sellest, kui raamatukoguhoidja Anna Holmes postitas sotsiaalmeediasse palve, et laenutajad ei kasutaks enam järjehoidja asemel juustuviiile. «Me anname järjehoidjaid tasuta ära,» kirjutas ta kõigile meeldetuletuseks. «Või kasutage kas või ostutšekki või midagi. Ainult mitte kiiresti riknevaid toiduaineid.»

Holmesi säutsule vastasid teised kogenud raamatukoguhoidjad, kes on leidnud raamatute vahelt banaanikoori, brokoliõisikuid, kanakoibasi, saelehtesid ja palju muud sinna mitte kuuluvat. Raamatukoguhoidja Amanda Mae tegi mõned aastad tagasi pildi luulekogust, mille vahele oli jäetud terve pehme tako.

Sobimatute järjehoidjate lõimest on välja kasvanud omaette meemisari ja inimesed postitavad nüüd sotsiaalmeediasse naljapilte kõikvõimalike järjehoidjate kohta, mida saab või ka mida ei tohiks raamatu vahele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles