Vaata täispikkuses: «Jurassic Worldi» hirmutavas lühifilmis rikuvad vihased saurused lastega pere õndsa puhkuse

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
«Jurassic World: Battle at Big Rock»
«Jurassic World: Battle at Big Rock» Foto: Kuvatõmmis

Kuigi kolmandat «Jurassic Worldi» pole oodata enne 2021. aastat, on stsenarist Emily Carmichael ja režissöör Colin Trevorrow käed rüpes istunud ning astusid fännide rõõmuks ebatavalise sammu, andes täispika kinofilmi eel välja lühifilmi «Battle at Big Rock», mis annab maiku sellest, mida kahe aasta pärast kinos oodata võib.

Kaheksa ja poole minuti pikkuses ning küllaltki spielberbilikus lühifilmis, mis on tasuta täispikkuses YouTube'is üleval, kohtub haagiselamuga metsa laagrisse jäänud harilik perekond (näitlejad André Holland, Natalie Martinez, Melody Hurd ja Pierson Salvador) ootamatult dinosaurustega ning tulemata ei jää ka hirmutav kokkupõrge. 

Tegevus peaks aset leidma umbes aasta pärast 2018. aastal ilmunud teist «Jurassic Worldi» frantsiisi filmi «Langenud kuningriik», kus peategelased (keda kehastasid Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard) nägid Nasutoceratopsi ema ja beebit lahkumas Isla Nublarist laia maailma. Nüüd siis näeme, missugune hakkab välja nägema maailm, kus eelajaloolised hiigelelukad metsikus looduses taas oma kohta otsivad, ent inimesed siiski end kodudesse ei lukusta, vaid oma elu edasi püüavad elada. Küll aga vihjab lühifilm (mis ei pruugi sugugi olla viimane omasugune), et ka inimesed kohanevad ja arenevad vastavalt loodusseadustele ning õpivad end uutmoodi kaitsma.

Nagu Trevorrow ajakirjale Entertainment Weekly antud intervjuus ütles, siis on kolmandast filmist oodata teaduslikku põnevikku («scientific thriller»), mis esitab keerulisi küsimusi inimkonna valuläve, ühiskondliku korralduse ja teadusliku innovatsiooni piiride kohta.

Vaata filmi:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles