Sega kodus järele: sensatsiooniline võidukokteil

Naine
Copy
NIkitas Tantsis
NIkitas Tantsis Foto: Eesti Baarmenite Assotsiatsioon

Noorte professionaalsete baarmenide võistluse MONIN Cup võitis ülekaalukalt restoran Noa uus baarmen Kreekast — Nikitas Tantsis. 

Neljapäeval, 12. septembril Gemoss Eesti ruumes toimunud MONIN Cup võistluse võitis restoran Noa uus baarmen Kreekast Nikitas Tantsis. Teise koha saavutas Rakvere Ametikooli õpetaja Demi Kivilo ja kolmanda koha viis koju Jahtklubi Resto baarmen Aivo Pensa. Esikoha omanik sai auhinnaks reisi Berliini menukale baarialasele suurmessile Bar-Convent.

Võistlusel osales 14 professionaalset baarmeni ja baaridaami üle Eesti. Esikoha tõi väga hea esitlus ja tasakaalus maitsed.

Nikitas kirjeldab oma võidukokteili sünnilugu: «Olen Eestis elav vene juurtega kreeka mees. Minu päritolu on üsna segane. Hakkasin mõtlema, mis väljendaks kõige paremini minu juuri. Mis puutub Kreekasse, siis me kreeklased joome palju Ouzot, nii et ma võtsin selle aluseks oma kokteilile. Me kõik teame oma Nõukogude-aegsest lapsepõlvest rohelist limonaadi Tarhun, ka mina, kuna olen vene juurtega. Seetõttu valisin Estragon Monin siirupi. Ja et lisada ka ka midagi praegusest kodumaast Eestist, selleks valisin legendaarse köömnekokteili Kristallkümmel. Ehk siin pikas klaasis on kokku segatud kimbuke minu päritolu — kristallsensatsioon!»

MONIN Cup võistlusel võisteldi MONIN-toodete parimate retseptide väljaselgitamiseks. Võistluse keskmes oli loovus, esitlus ja karisma. Kokteilivõistlus viidi läbi klassikalises kategoorias: alkohoolsete jookide kategooria FANCY (90-150ml).

Kõik osalejad pidid kasutama vähemalt 10 ml Monini tooteid oma kokteilides. Kokku pidid võistlejad valmistama kolm kokteili.

Nikita võidukokteili Kristall sensation retsept:

Foto: Eesti Baarmenite Assotsiatsioon
  • 3 cl Kristallkümmelit
  • 2 cl Ouzot
  • 2 cl Monini estragonisiirupit 
  • 8 cl õuna Granny Smith mahla
  • 0,5 bs sidrunihapet
  • 0,2 bs Lecitate pulbrit

Kaunistuseks: raudrohtu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles