Kaalulangetusreegel number 1

Naine
Copy
Foto: rawpixel.com / Pexels

Välised olud võivad mõjutada meie söömisharjumusi palju enam, kui me arvatagi oskame.  Värskest uuringust selgub, millist osa etendab korras köök meie kehakaalus. 

Töölt otse trenni ja vahepeal veel poest ka kiirelt läbi — nädala sees on meil liiga palju asju vaja korda ajada, ja nii see nõudekuhi päevast päeva, nädalavahetust  oodates, kasvab.  

Korras köök avaldab mõju meie kehakaalule

Pole midagi parata: tuleb hoida köök puhtana, sest nagu Cornell Foodi ja Brand Labi uuring kinnitab, viib just segamini köök suurema kaloritarbimiseni.

Uuringus osaledes ootasid pooled 98 naisest puhtas ja rahulikus köögis ning  teine pool segamini köögis, kus ajalehed olid üle laua  kuhjatud ja igal pool vedelesid mustad nõud. Mõlemas köögis pakuti osalistele küpsiseid, kreekereid ja porgandeid. 

Tulemusest nähtus, et segamini köögis asunud naised tarbisid poole rohkem küpsiseid kui korras köögis olnud naised. 

Huvitav on ka see, et teadlased manipuleerisid uuringust osavõtjate meeleoluga juba enne katset. Nii pidi üks osa naistest kirjutama, kuidas nad end oma elu mõnusal ajaperioodil tundsid, teine grupp aga kirjeldama seda aega oma elus, mis oli ebakindel ja täis teadmatust. See grupp, mis kirjutas turvalisest perioodist, tarbis umbes 100 grammi vähem uuringus pakutavat toitu kui see grupp, mis tundis end ebakindlalt. 

Kõrva taha tasub panna, et segamini ja räpane köök vallandab meis stressi ja stress viib teatavasti selleni, et me tarbime rohkem kaloreid, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles