Eesti mees teenib Soomes 2500 eurot kätte, kuid elab autos

Naine
Copy
Foto: Kanal 2

Täna kell 20.00 uurib saatejuht Heelia Sillamaa Kanal 2 dokumentaalsarja «Pärisleu lood» raames, kas elu Soomes on ikka nii idülliline kui paistab? Avameelne dokumentaalsaade toob ekraanile eestlaste uskumatud elud Soomes.

Meeleolukas erisaade «Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes» vaatab sõna otseses mõttes Soome eestlaste rahakoti sisse. Saatejuht Heelia Sillamaa kohtub mehega, kes teenib 2500 eurot kuus kätte, kuid on otsustanud oma autos elada.

Farmis töötav noormees esitab keset karjamaad oma räpiloo eestlaste elust Soomes ja noor ema tunnistab, kuidas kõige hullemad tööd antakse Soomes just eestlastele. Minnakse külla mehele, kes sattus loodetud hea elu asemel põhjanaabrite juures hoopis aastateks tänavatele. Kunagisel kodutul on kaasmaalastele rääkida lugusid, mida on raske ette kujutada.

Küll aga ei jää rääkimata ka eestlaste edulood. Lihtsast ehitustööst alustanud Eesti noormees on tänaseks püsti pannud korraliku ettevõtte.

 «Enne saate valmimist sain eestlastelt kümneid ja kümneid kirju nende uskumatutest lugudest põhjanaabrite juures, kuid avalikult ei julgetud neid jagada. Kardeti nii kaasmaalaste reaktsioonide kui lähedaste arvamuste pärast, sest kes meist tahaks avalikult välja näidata, kuidas võib-olla ei olegi see elu nii ilus kui kaugelt paistab,» kommenteerib autor Heelia Sillamaa.

 «Seda enam on mul suur rõõm tõdeda, et leidsime lõpuks eestlased, kes on valmis rääkima asjadest nii nagu nad päriselt on. Minu jaoks teeb saate kindlasti eriliseks ka see, et ametnike poliitiliselt korrektseid lauseid meie saatest ei leia ja sõna saavad vaid julgete väljaütlemistega asjaosalised ehk Soomes elavad eestlased ise,» lisab Sillamaa.

«Päriselu lood: Eestlaste uskumatud elud Soomes» on Kanal 2 eetris täna kell 20, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles