Kuhu minna, mida teha? Sel nädalavahetusel saab nostalgiat ja head sööki

Angela Blumkvist
, Sõbranna.ee tegevtoimetaja
Copy
Foto: Visit Estonia

Erilisematest kultuurisündmustest toimub Nargenfestivali eriüritus Pärdi Päevad 2019, mille kontserdid reisivad üle Eesti. Head Eesti kaupa ja toitu saab loomulikult kõikvõimalikelt sügislaatadelt.

Pärdi päevadele annavad seekord tõlgendusi teised heliloojad, kes juhatavad nii Arvo Pärdi muusikat kui omaloodut. Kontserdid toimuvad Narvast Pühalepani ja lõpevad alles tuleval kolmapäeval. Tasub kiirustada, sest näiteks Laulasmaa kontserdid on juba välja müüdud. Hea võimalus sõita mõnda teise Eesti linna ning nautida nii huvitavat muusikat kui ka vananaistesuve.

Mõnusat reedet ja laupäeva kutsub meefestivalile veetma Eesti meepealinn Karksi-Nuia. Tegu on parima hariva meelelahutusega nii neile, kes huvitatud meest, kui ka neile, kes mesindusest. Saab mett osta otse mesinikelt, osaleda õpitubades ja laadamelus koos muusika ja maitseelamustega. Tartu Maarjalaat on kogupereüritus, kus müüakse rikkalikus valikus head Eesti käsitööd ja talukaupa väiketootjatelt. Sügislaata peetakse ka Jänedal ning Kuressaares kogunetakse ühise piknikulaua taha.

Nostalgia järele janunejad kogunevad nädalavahetusel Haapsallu, kus leidub üritusi kolmel päeval üle terve linna. Nostalgiapäevade põhipäevaks on kujunenud alati laupäev, kui toimub endisaegsete sõidukite paraad, mis jätkub näituse, taidlejate rahvaste sõpruse kontserdi ning täikaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles