Uus trend: lahus magamine

Naine
Copy
Foto: Jeffrey Czum / Pexels

Kõlab justkui kehvasti, aga pole pooltki nii dramaatiline: üha enam paare magab eraldi voodites ehk on nn une-lahutatud. Mis selle taga on? 

Igale inimesele on hea ja terve uni tähtis. Kui ei saa korralikult magada, siis hakkab see pikapeale elukvaliteeti tugevasti halvemuse suunas mõjutama.

Hüpliku öörahu taga ei ole aga üksnes isiklikud uneprobleemid või näljane imik, vaid ka enda partner. Kui ta magab rahutult, norskab, tõuseb sageli üles, läheb teisel ajal magama kui sina või tõmbab üldse teki ära, siis võib see sinu und väga tugevasti häirida. Kui paarid segavad vastastikku ja pidevalt üksteise öörahu, siis aitab sageli vaid une-lahutus — seega magamine eraldi voodites või lausa tubades. 

Uneprobleemid = suhteprobleemid

Ameerika vooditootja läbiviidud küsitlusest selgus, et ligi 3000 küsitletust rääkis juba 30 protsenti eraldi magamisvõimalustest ja plaanist seda teha. Kui paljude jaoks kuulub koosmagamine ühes voodis suhte juurde, siis puudutatud paarid näevad seda asja hoopis teisiti. 2016. aastal tehtud uuringust ilmnes, et une- ja suhteprobleemid tulevad reeglina pinnale üheaegselt. 

Lisaks on ka tõenäosus, et partner, kes magas öise segamise tõttu kehvasti, on järgmisel päeval rohkem ärritunud ja see võib omakorda esile kutsuda konflikti. 

Une-lahutus ei tähenda lahkuminekut

Autor Daryl Austin Utah'st Ameerikas on suur une-lahutuse eestkõneleja : «Hoopis nii  tekib teise järele igatsus. Tänu sellele igatsusele tunneme ka igal hommikul õnnelikust  teineteise jällenägemisest rõõmu.» Ka suhteterapeudid rõhutavad, et paarid, kes magavad eraldi, ei ole sugugi kehvemas suhtes kui need paarid, kes jagavad voodit. Vastupidi! Seega, kui sul on vaja rohkem öörahu ja igatsed enamat puhkust, võiksid end «lahutada» lasta. Loomulikult ainult heas, kirjutab Freundin. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles