Algab festivale, kokkamist ja häid maitseid täis Eesti toidu kuu

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Homme, 5. septembril saab alguse Saaremaa toidufestival, mis tähistab selleaastase Eesti toidu kuu algust. Kuni 13. oktoobrini toimub üle Eesti pea 30 põnevat toidusündmust.

«Septembris on eestlaste toidulaud kohaliku ja värske toidu poolest kõige külluslikum ning seda tuleb väärikalt tähistada. Eesti toidu kuu on sündmus, mis on suunatud nii tavainimestele, tootjatele, töötlejatele, kauplejatele, kokkadele kui ka haridusasutustele. Eesti toit on kõigi jaoks oluline, see on osa meie rahvuskultuurist,» sõnas maaeluminister Mart Järvik.

Sel aastal on Eesti toidu kuu raames erilise tähelepanu all lapsed ja noored. Algab pilootprojekt «Peakokad koolis», mille raames külastavad koole peakokad, kes annavad kodundustunde, kokkavad koos lastega ning tutvustavad toiduvalmistamise põhitõdesid. Projekti raames valmis ka õppematerjal retseptide ja videotega, mille leiab veebilehelt www.eestitoit.ee. «Peakokad koolis» projekti avaüritus toimub 13. septembril kell 13 Jüri Gümnaasiumis.

10. septembril jõuab ETV 2 ekraanile eelkooliealistele ja esimese kooliastme lastele mõeldud telesaade «Magus molekul», mis kombineerib toidutegemist ning vahvaid teaduskatseid.

Eesti toidu kuud tähistati esimest korda 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas toidukuu üritusi ligi 75 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast «Eesti toit 2015–2020», mille alla kuulub veel Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles