Kaval trikk majapidamises: riisiveega puhastamine

Naine
Copy
Foto: Huy Phan / Pexels

Kas sa oled kunagi riisipesuveega kodu puhastanud? Toime on igatahes tõhus.

Olgu selleks siis nõud, tööpind või kraanikauss: riisiveega saab enam-vähem kõik pinnad säravpuhtaks. Seda majapidamistrikki on kasutanud hiinlased juba aastatuhandeid, sest riis kuulub seal nagunii igapäevase elu juurde ja vett, milles riisi enne keetmist pestakse, ei visata kunagi ära, vaid hoitakse majapidamise jaoks alles.

Põhjus, miks riisi tuleks enne keetmist pesta, on sellel sisalduv tärklis. Viimane muudaks riisi konsistentsi ja teeks selle pudruseks. Puhastamisel aga toimib tärklis küürimisvahendina, mis eemaldab ka tõrksa mustuse. Eelkõige peaks kõrbenud jääkidega pottide ja pannide puhastamine lihtsasti minema. Ka rooste- ja lubjakiviplekkidel pole riisiveega enam lootust. Sobib hästi ka dušikabiinile, tualetipotile või köögiarmatuurile. Ainult rasvajääkide vastu see keskkonnasõbralik võluvahend ei saa, kirjutab Freundin.

Kogu riisivesi pihustiga pudelisse ja piserda puhastatavale pinnale. Puhastamiseks sobib kõige paremini valge riisi vesi. See sisaldab kõige rohkem tärklist ja tal on madal pH-tase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles