Ninaoperatsioon (rinoplastika) - 10 olulist põhjust miks seda kaaluda

Copy
Foto: Shutterstock

Tuhanded naised, mehed ning isegi lapsed saavad ninaoperatsioonist abi igal aastal. Põhjuseid miks need inimesed rinoplastika kasuks otsustavad on mitmeid, varieerudes esteetilistest tervislikeni. Paljude jaoks on tulemused olnud elumuutvad.

Iga natukese aja tagant saame tabloidides silmata pealkirju, mille kohaselt üks või teine filmistaar või kuulsus on salaja lasknud oma nina kohendada. Tavapärane reaktsioon sellele on aasiv hukkamõistmine, et “ei osata väärikalt vananeda ja klammerdutakse noorusliku välimuse külge”. Reaalsuses aga ei saaks miski tõest kaugemal olla. Tähelepanu haaramiseks loodud labased pealkirjad on head uudiste müümiseks, kuid need ei anna ausat ülevaadet ninaoperatsiooni tegelikest ja väga olulistest hüvedest.

Reaalsuses on rinoplastika (maakeeli ninaoperatsiooni) tegemiseks on mitmeid põhjuseid - välimuse parandamine, vigastuste tagajärgede kõrvaldamine, hingamise parandamine. Täpsemalt rääkides oleme reastanud kümme olulisemat põhjust, kuidas ninaoperatsioon elukvaliteeti parandada suudab:

  1. Enesekindlus - enesekindluse suurendamine on peamine põhjus miks enamik inimesi ninaoperatsiooni kasuks otsustavad.
  2. Paranenud hingamine - inimesed, kes on pikalt kannatanud raskendatud hingamise käes on olulist abi leidnud just rinoplastikast või selle kombinatsioonist septoplastikaga.
  3. Traumajärgne korrektsioon - olgu tegu löögi või kukkumise tagajärjel murdunud ninaga, ninaoperatsioon aitab parandada nii välimust, hingamist kui ka vähendada valu mis traumajärgne vigastus põhjustada võib.
  4. Siinusega seotud vaevused - kui pidevalt on nina kinni, hingata raske ja pea valutab, siis võib just ninaoperatsiooniga saada lahti kõigist mainitud vaevustest.
  5. Revisioon - vahel juhtub, et esimene operatsioon ei ole vastanud ootustele. Sellisel juhul korratakse protseduuri, et saavutada algselt ihaldatud tulemus. Et seda vältida on alati tark pöörduda oma ala tippspetsialistide poole.
  6. Sünnidefektide korrigeerimine - loodus ei anna paraku kõigile võrdselt ning sageli on vaja oma välimuse küsimused enda kätte võtta. Inimesed, kes on pöördunud ninaoperatsiooni poole sellel põhjusel, on reeglina tulemuste üle kõige õnnelikumad.
  7. Sümmeetria - ninaoperatsiooniga on võimalik näo sümmeetriat dramaatiliselt parandada.
  8. Koolikiusamine - viimasel ajal ühiskonnas palju kajastust leidnud teema on üllatavalt suur motivaator ninaoperatsiooniks. Erinev välimus teeb elu raskeks, seda eriti kujunemisaastatel. Ninaoperatsioon aitab seda parandada.
  9. Norskamine - selle üle tehakse küll palju nalja, kuid reaalsuses on norskamine märk tõsisest tervisemurest, mis põhjustab liigset väsimust.
  10. Karjäär - on tõestatud, et ninaoperatsioon tõstab inimestes enesekindlust, see omakorda suurendab võimalust teha edukat karjääri. Oskusteave on karjääri tehes küll ülimalt oluline, kuid ilmapiisava enesekindlluseta ei ole ka parimaid oskusi võimalik rakendada.

On ilmselge, et põhjuseid miks otsustada ninaoperatsiooni kasuks on palju. Oluline on veenduda kas see sobib just sinule, mis on ootused ja mis on võimalik lõpptulemus. Selleks, et saada parimat tulemust on alati tark pöörduda parimate spetsialistide poole. Eestis on selleks The Health Clinic üheskoos toetava personali ning rahvusvahelise töökogemusega tippkirurgidega. Esimene samm on alati konsultatsioon, millele saab aega broneerida SIIN.

The Health Clinic on tervishoiuteenuste vahendaja. Adams Kirurgia Grupp OÜ, tegevusluba L02688.

Copy
Tagasi üles