Võrus hakatakse šokolaadi valama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia.org
Ajal, mil paljud asutused tootmisraskuste tõttu uksi sulgevad, plaanib Põlvamaal asuv OÜ Kõlleste Kommimeistrid Võrru laieneda.

2006. aastal Põlva ökomessil esimest korda käsitsi valmistatud komme esitlenud firma on kiiresti arenenud ning praegu töötab metsade sees asuvas Vase-Kure talus väike 12 inimesega kommivabrik, kirjutab Võrumaa Teataja.

Kuna ettevõtte tootmismaht on pidevalt suurenenud ja komminõudlus ületab pakkumist, on omanikel plaanis suurem tootmine Võrru tuua.

OÜ Kõlleste Kommimeistrid müügijuhi Leo Küti sõnul kavatsetakse kolida selle aasta esimese kvartali jooksul, Võrus ära on ostetud kunagi sealse autobaasi taga asunud pagariäri hoone.

Küti sõnul saavad nad tootmise laienemisel töötajate arvu mitmekordistada ning ta usub, et esimesed uued töötajad võetakse tööle teise kvartali algul.

Kommivabriku toodang on eriline: valmivad näiteks šokolaadid küüslaugu, sibula, kadakamarjade ja kanepiseemnetega, äsja jõudis müüki šokolaad riivleivaga, patenteeritud on taruvaigu ja õietolmuga šokolaadid.

Retseptid valmivad ühistööna ning kuigi kvaliteetne šokolaad tuuakse Belgiast, on muu materjal kodumaine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles