Täna stardib Võrust Talutoidu Karavan, liikudes läbi suvelõpu meeleolus Eesti

Naine
Copy
Foto: Pressimaterjal

Juba teist aastat korraldab Eestimaa Talupidajate Keskliit koostöös kohalike taluliitude ja OTT võrgustikega Talutoidu Karavani. Seekord külastatakse üheksat pop-up laata üle Eesti, kohtudes kohaliku toidu aktivistide, talunike ja meediaga.

Karavani eesmärk on kõigile meenutada, et meie kodumaal on praegu sügisene küllus, põldudel on valminud värsked viljad ja aedades parimad vitamiinid. Räägime, miks eelistada kohalikku toitu – tervist, kohalikku majandust, meie looduskeskkonda ja kogukondlike sidemeid silmas pidades.

«Tänu taludele on meil olemas mahetoit, kitse- ja lambakasvatus, lihaveisekasvatus, köögivilja-, puuvilja- ja marjakasvatus, maitse- ja ravimtaimede kasvatus ja palju muud taolist. Talutoidu suurimaks trumbiks ongi selle tervislikkus ja mitmekesisus, rõhku pannakse nüanssidele. Talutoidu karavan annab hea võimaluse talunikel personaalselt tutvustada tarbijatele oma toodangut» sõnas Eestimaa Talupidajate Keskliidu juht Kerli Ats.

Karavani tuur algab  27. augustil Võrust, sõites läbi Tartu, Rakvere, Tabasalu, Viljandi, Haapsalu, Muhu, Kuressaare ja lõppeb 31.augustil suurejoonelise Talust Taldrikuni õhtusöögiga Saaremaal Karalas, kohaliku toidu pidupäeval ja Saaremaa Talupidajate Liidu 30. sünnipäeval. 

Õhtusöök valmib vaid Eesti OTT võrgustiku talutootjate toorainest ning õhtusöögi 110 inimesele valmistavad külaliskokad Norrast. Suur talutoidu pidupäev päädib muinastulede öö lõkke süütamisega Karalas. 

Karavani eestvedajad on kohaliku toidu aktivistid ning Eesti OTT eestvedajad Emil Rutiku ja Muhu nõid Sirkka. Kaasa sõidab mehhiko päritolu hobikokk ja kunstnik Leno Morfin, kes valmistab pop-up laatadel kohalikust toorainest inspiratsiooniroogasid. Liisaks liiguvad koos karavaniga linnast linna talunikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles